Семейните проблеми и шкембе чорбата в конкурса за най- добра училищна песен

15.03.2009 09:00 | Видян 5525 пъти

Семейните проблеми и шкембе чорбата в конкурса за най- добра училищна песен

На 3 февруари стартира конкурсът за най-добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ ”, организиран от D2 GROUP и Столична община, за софийските ученици.
До този момент, кандидатите за музикално признание са качили в сайта на конкурса авторски парчета в различни стилове - хеви метъл, хип-хоп, ар енд би и поп. Някои от песните са на български, други на английски, има и инструментали.

Едно от парчетата, на ученик от НПМГ е направено в памет на най – добрия му приятел.  Участничка с артистичен псевдоним Megan_G от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил, е изляла в музиката си болката от тежкото детство и проблемите в семейството. Група рапъри от  44 СОУ са качили парче, в което е взел участие и Среброто (Братя Мангасарян).

Текстовете на песните, на които са заложили младите таланти са посветени както на по - сериозни теми като любовта, приятелството и болката в живота, така и на по - лежерни възпяващи шкембе чорбата.

Срокът за качване на песните в официалния сайт: www.d2band.com продължава до 3 април 2009г. От 4 април до 15 май ще се проведе електронно гласуване за най – добрата песен в сайта на конкурса.  От 22 април до 13 май 2009 г. ще се организират десет концерта на териториален принцип в софийски училища, на които ще се представят участниците.

Победителят в конкурса за най-добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ ” ще бъде обявен на голям финален концерт с участието на групите D2 и Gravity Co на 20 май 2009 г. Той ще получи и Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !