Отказът от алкохол води до смърт, доказаха US учени

28.11.2018 10:31 | Видян 816 пъти

Отказът от алкохол води до смърт, доказаха US учени

Прекратяването на алкохола може да бъде смъртоносно. Стотици хора в САЩ умират всяка година.

Лоуъл Кауфил, най-продаваният автор на криминални романи, холивудски сценарист и продуцент нарочно не е ходил на рехабилитация преди 34 години. Когато изведнъж спира да пие две пети от бутилка бърбън на ден, целта му е да изпита пълния ефект от отказа на алкохола, пише USA Today.

Двуседмичният процес започва с усещането, че "му вадят червата". Той се тресе. Поти се. Страда от много ярки халюцинации.

"Знаех, че това ще бъде тежко, но исках да го използвам като мотивация да остана трезвен", казва Кауфил.

Това беше и то работеше. Кауфил никога не взе отново чашата. Но можеше да се самоубие.

Лекарите казват, че алкохолът често е най-опасната субстанция, от която тялото може да бъде лишено - и още повече, когато това става без медицинско наблюдение.

Около 16 милиона души в Съединените щати имат разстройство, свързано с употребата на алкохол, което Националните институти за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм определят като "натрапчиво използване на алкохол, загуба на контрол върху приема му и отрицателно емоционално състояние, когато не се приема".

За тези, които изпитват най-сериозния симптоми при отказ - треперене, потене и объркването в резултат на делириум тременс - смъртността се оценява на 4% или 1 на 25.

От пациентите, приети в болница в Испания след спиране на алкохола от 1987 до 2003 г., 6,6% са умрели. Това е приблизително 1 на 15.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията броят 831 смъртни случая през 2016 г., които могат да се характеризират като свързани със спирането на употребата на на алкохол.

Според скорошно проучване на Института за здравни показатели и оценка във Вашингтонския университет от 2007 до 2017 броят на смъртните случаи, свързани с алкохола, се е увеличил с 35%. Смъртността нараства с 24%. Смъртните случаи сред жените са се повишили с 67%.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Лиъм Нийсън слага край на екшън ролите

Актьорът Лиъм Нийсън изненада с твърдението, че повече...

Ето я новата Саманта в Сексът и града

Ще бъде ли заместена Ким Катрал от предстоящото...

Няма коментари към тази новина !

*}