17-годишният Кирил от Пазарджик събра 500 книги

29.10.2018 12:29 | Видян 571 пъти

17-годишният Кирил от Пазарджик събра 500 книги

17-годишният ученик Кирил от Пазарджик отново успя! Момчето завърши успешно поредната си кампания и събра 500 книги, които ще дари на изгорялото читалище в Гложене.

Кирил Балдев е на 17, учи в пазарджишката Математическа гимназия, прекарал е детството си в социален дом.

Неговото сърце буквално бие заедно с това на книгите и това е поредна благотворителна акция в рамките на инициативата "Да спасим книга", основана от момчето.

„Искам да съобщя, че кампанията за набиране на книги за изгорялото читалище в Гложене приключи и събрах общо 500 книги. Книгите са нови и стари, а дарители имаше от цяла България. Столична библиотека също се включи и много издателства. Чувствам се щастлив отново, че съм дарил толкова много книги“, споделя Кирил пред TrafficNews.bg.

Младежът няма да спре до тук и ще продължи кампаниите си.

„Бих искал да кажа, че ще продължа за напред защото това е моята цел да дарявам книги - обичам книгите. Чрез кампанията прочетох много нови книги и за това се справям добре в училище. Призовавам всеки един да се включи в кампанията, защото по този начин можем да съхраним все повече книги“ добавя още ученикът.

Последното му дарение е за читалището във великотърновското село Велчево. Зарадвал ги със 100 нови книги. Преди това подарил 200 тома литература на библиотеката в село Звъничево.

Момчето, което живее в дом за сираци, наскоро зарадвало с книги и децата от училището в село Цалапица и пенсионерите от дома за възрастни хора с увреждания в Звъничево.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

В името на славата: Звезди, които...

Често съдим по качеството на един филм от това кой играе...

Виктория Бекъм за новата си колекция:...

След дългогодишния й почит на дългите поли модното гуру...

Няма коментари към тази новина !