Тъмните тайни на Ватикана излизат в книга

23.10.2018 10:16 | Видян 1492 пъти

Тъмните тайни на Ватикана излизат в книга

Най-тъмните тайни на Ватикана излизат наяве в новия трилър на бестселъров автор № 1 на Португалия. Очаквайте на 30 октомври с печата на издателство Хермес.

Томаш Нороня изследва важни археологически находки в некропола под базиликата Свети Петър. Португалският учен обаче трябва да прекъсне работата си, защото самият глава на Католическата църква иска да се срещне с него.

Папата му споделя секретна информация: Ватиканът е бил ограбен. Той му възлага задачата да разбере кой е откраднал важни документи, уличаващи висши духовни лица в огромни финансови злоупотреби.

С помощта на създадената от папата одиторска комисия Томаш бавно разплита мрежата от скандални измамнически схеми и парични машинации. За негово огромно учудване, те се простират извън границите на Ватикана и недвусмислено сочат към политическия елит.

Докато португалецът се опитва да разбере кой от властимащите се бои от разкритията в откраднатите документи, е извършен безпрецедентен акт на покушение. Ислямска държава отвлича папата и заплашва да го обезглави, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Светът е на ръба на религиозна война с апокалиптични последствия. Жозе Родригеш душ Сантуш е роден през 1964 г. в Мозамбик. Баща му е лекар, който оказва помощ на пострадали при военните сблъсъци в разкъсваната от гражданска война страна.

След обявяването на независимостта на Мозамбик семейство Сантуш се установява в Лисабон. Не след дълго те се преместват да живеят в португалската колония в Китай – Макао. На седемнайсетгодишна възраст Жозе Родригеш вече работи като репортер в местното радио.

Сантуш завършва журналистика в Лисабон и заминава за Лондон, където постъпва на работа в Би Би Си. Няколко години по-късно амбициозният репортер чете късните новини в Португалската национална телевизия и преподава журналистика в Нов лисабонски университет.  

Станал свидетел на ужаса на войната още като дете, той прави изключителни репортажи за военните конфликти в различни горещи точки по света: Южна Африка, Ирак, Израел, Палестина, Босна и Херцеговина, Сърбия, Грузия.

За работата си Сантуш получава редица престижни международни награди. Жозе Родригеш става известен като писател с романа Кодекс 632 (Хермес, 2009), който се превръща в литературна сензация, бестселър №1 е на 2005 г. в Португалия.

Завладяващата история за истинската самоличност на Христофор Колумб скоро е издадена и в редица други страни, като Испания, Италия, САЩ, Русия, където също се радва на успех. С Божията формула (Хермес, 2009) Сантуш се утвърждава като водещо име в съвременния европейски интелектуален трилър.

По повод премиерата на българското издание на Божията формула авторът гостува в страната ни. Големият читателски и медиен интерес към книгите му стана причина и за последвалите още четири посещения на португалеца в България, по време на които той представи романите Седмият печат (Хермес, 2011), Последната тайна (Хермес, 2013), Ключът на Соломон (Хермес, 2015) и Мъжът от Константинопол (Хермес, 2016).

През 2017 г. излезе продължението на Мъжът от Константинопол – Милионерът в Лисабон, която подобно на останалите книги на автора имаше огромен успех в нашата страна. Последният роман на Жозе Родригеш душ Сантуш – Ватиканът, който излиза след броени дни на български, е най-продаваната книга в Португалия за 2016 година.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тарантино се отказа от последния си...

Рядко се случва обявен холивудски проект да бъде рязко...

Меган Фокс е неузнаваема без грим

Феновете на Меган Фокс бяха оставени да правят двойни...

Няма коментари към тази новина !