Последно сбогом: Близки и приятели посетиха Арета Франклин

16.08.2018 09:51 | Видян 1676 пъти

Последно сбогом: Близки и приятели посетиха Арета Франклин

Роднини и приятели на Арета Франклин се стекоха в дома й в Детройт, за да се сбогуват с нея приживе. Кралицата на соула е на смъртно легло от няколко дни и лекарите не дават надежди за оздравяването й.

Едни от първите звезди, които посетиха 76-годишната певица, са соул певецът Стиви Уондър и Джеси Джексън - известен активист и баптистки пастор. Бившият съпруг на изпълнителката - Глин Търман, също е дошъл в дома й.

Както писахме по-рано, легендарната певица има рак на панкреаса и се лекува от близо 7 години. В началото на седмицата нейните роднини обявиха, че състоянието й се е влошило и тя е на смъртния си одър. Много звезди се помолиха за нея и изказаха подкрепата си в социалните мрежи. Сред тях са Миси Елиът, Марая Кери, Рот Стюарт, Джей Зи и половинката му Бионсе, Шака Кан и други.

76-годишната Арета Франклин се появи на публично място за последно през ноември 2017 г. Тогава тя обяви, че спира с изявите на сцена, но уточни, че няма да се сбогува с работата в музикалното студио. Уви, коварната диагноза накара певицата да спре да прави музика по-рано от плануваното.

Арета Франклин е родена на 25 март 1942 г. в Мемфис. Музиката я влече още от малка. Заедно с двете си сестри започва да се изявява с местния госпъл хор, чийто ръководител е нейният баща - Си Ел Франклин.

Много млада, едва на 12-годишна възраст, певицата ражда първото си дете, а три години по-късно отново става майка. И двете й деца са момчета. Когато й предлагат да подпише договор за “Кълъмбия Рекърдс”, тя ги оставя в Детройт и заминава за Ню Йорк.

Легендата на соула е първият изпълнител в историята, който съчетава в едно стилове като поп и рок с ритъм енд блус и госпъл. Първият ѝ албум с “Атлантик” става златен. Тя е първата жена, въведена в Залата на славата на рокендрола, пише "24 часа".

Източник: tialoto.bg
Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !