Братя Енчеви засилват охраната след нападение

02.08.2018 16:42 | Видян 2102 пъти

Братя Енчеви засилват охраната след нападение

Братя Енчеви обмислят да засилят охраната си, след като миналата седмица неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е единият от двамата братя – предприемачът доц. д-р Невен Енчев. Инцидентът се случва около 2.30 през нощта, научаваме от съседи, които са се събудили от силния шум.

Както е известно в Резиденцията на Алхимика е ситуирано седалището на Израелско-българския институт, а камерата е поставена по искане на полицията в Пловдив и се намира на основния път и отклонението към резиденцията. Именно благодарение на нея са разкрити няколко грабежа в района, пише „Шоу“. Доц. Невен Енчев веднага подава жалба до полицията, която реагира бързо. Започва разследване, като до момента извършителите все още не са известни, въпреки че органите на реда са иззели веднага и камерата, и записите от нощта на инцидента.

Оказва се обаче, че камерата е била ударена отзад и е много вероятно това да скрива по някакъв начин лицата на извършителите, допускат от полицията. Освен разбитата камера, предните гуми на един от автомобилите на д-р Енчев, били спаднали. „Искрено се надявам, че атаката не е насочена срещу Израелско-българския институт, макар че медиите отлично знаят какъв скандал се разгоря около 30 май тази година, когато в присъствието на Симеон Втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската областна управа по моя инициатива бе открита изложба за Спасяването на българските евреи.

Намесени бяха американците, Лигата срещу поругаването, дружество „Шалом“. Много бих искал да мисля, че по-скоро отново иде реч за междусъседска война, която отдавна се води срещу мен и семейството ми и донякъде стана причина за изнасянето ми в Германия“, коментира доц. Енчев. А близки до него и до брат му Ангел твърдят, че след тази ситуация двамата са взели мерки за безопасността си и са наели солидна охрана.

Източник: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !