Съседи дирят Данчето Христова за неплатени такси

27.07.2018 09:31 | Видян 1912 пъти

Съседи дирят Данчето Христова за неплатени такси

Голямата певица Йорданка Христова се оказа неоткриваема за съседите си в столичен блок в квартал „Света Троица”. Любимката на българи и кубинци притежава апартамент в панелката, но от години не се е вясвала тамa.

Причината нейните съседи да я издирват под дърво и камък, е, че не е плащала входни такси от години. Гласовитата софиянка може и да не ползва имота, но въпреки това дължи входни такси, като й се натрупали няколкостотин лева, които по онова време били нужни за ремонт на входа, пише „България днес”.

Певицата обещала да уреди въпроса, но по неизвестни причини все още не се е справила с проблема, което силно притеснява местните обитатели.

В действителност Данчето никога не е живяла в „Света Троица” и дори го е посещавала само няколко пъти. Жилището е ползвано от сестра й Лилия, но от много години е празно, като дори не е давано под наем.

Явно Данчето нехае за този си имот, коментират нейни съседи.

Сагата с гарсониерата започва през 80-те години, когато семейството й я придобива като обезщетение за имот в района. В онези години певицата вече има друго, далеч по-голямо и луксозно жилище, а и често пребивава в Куба, така че няма никакъв интерес към този си имот.

В това време цената на панелката се вдига многократно и в момента струва малко над 85 000 лева. Самата Йорданка Христова обясни ситуацията с панелката лаконично.  

„Сестра ми и баща ми живееха там. Те са хората, които са купили апартамента. Всичко е оправено, а апартаментът не е мой. По същия начин преди имат ателие зад „Плиска”, което продадох.

Продължиха да ме тормозят за данъци години наред. Казах им да си влязат в компютрите, да си проверят информацията и да си я оправят. Доста грешки се получават. Аз винаги съм била много точна със сметките”, категорична е Данчето.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !