Сьомгата е най-токсичната храна в света
11.07.2018 15:58 | Видян 1401 пъти
Отглежданата сьомга е доказала, че е пет пъти по-токсична от всеки друг тестван хранителен продукт.
Всъщност норвежкият екологичен активист Кърт Одекалв твърди, че днешната отглеждана в рибовъдни стопанства сьомга е една от най-токсичните храни в света и добавя, че отглеждането на сьомга е "бедствие както за околната среда, така и за човешкото здраве".
"Не препоръчвам бременни жени, деца или млади хора да ядат сьомга, отглеждана в стопанства. Не е известно както количеството токсини, които съдържат сьомгата, така и как тези химикали засягат деца, юноши и бременни жени", каза д-р Ан-Лийс Бърч Монсен, биолог от Университета в Берген в Норвегия.
Тя добавя, че замърсителите, открити в отглежданата сьомга, имат отрицателен ефект върху развитието на мозъка, има връзка към развитието на аутизъм и че засягат други органи на органи в имунната система и метаболизма на организма.
Освен това, според Living Tradition, яденето на повече от веднъж на сьомга, отглеждана в стопанства, в рамките на един месец може да увеличи риска от развитие на рак в бъдеще поради химикалите в месото и високите нива на диоксините, които то съдържа.
Също така се казва, че осигурява на тялото ви по-високи нива на възпаление, което води до много заболявания, включително диабет, артрит, коронарна артериална болест и болестта на Алцхаймер.
Сега, повече от всякога, е невероятно важно не само да се съобразявате с това, което ядем, но и да знаете откъде идва и какво съдържа. Нашето здраве и животът зависят от него. На следните снимки може да видите разликата как изглежда месото на дивата сьомга и тази, отглеждана в стопанства.
Източник: actualno.com
НАЙ-НОВИ
На жената са й нужни поне 45 години,...
На жената са й нужни поне 45 години, за да навърши 30....
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !