Lavazza отваря музей в Торино

03.05.2018 17:18 | Видян 1166 пъти

Lavazza отваря музей в Торино

Ново пространство отвори врати в Торино, Италия. Това е сграда от 30 000 кв. м., наречена Nuvola (облак, ит. ез.), която създава идеи и работни места, храна и култура. Nuvola е отворена към света и има характерния вкус на италианското кафе, както и капацитет да събуди въображението и да ни накара да наблюдаваме далечината.Всъщност Nuvola е много повече от новия централен офис на Lavazza - компанията, създала изкуството за смесване на кафе в началото на 20-и век и станала глобален посланик на автентичното италианско кафе. Това е сграда, която приема различни форми спрямо разнообразните си роли.

Nuvola Lavazza е авангардна офис сграда, проектирана за комфорт на служителите, съчетан с уважение към околната среда. Nuvola е гурме ресторант и символ на нова философия на безгрижие и неформално споделяне на ястия - нова визия за съвременната италианска кухня. Тя е също и музей, който ще покаже вселената на кафето и успехите на Lavazza. И това не е всичко: Nuvola е площад, отворен за обществеността, с видимите останки на раннохристиянска базилика (в археологическия музей на сградата) и голямо пространство за провеждане на дебати, конгреси и културни събития. В сградата има и бистро.

Nuvola Lavazza e и дом на IAAD (Института за приложни изкуства и дизайн) и над 700 млади творци. С инвестиция от над 120 млн. евро Nuvola Lavazza въплъщава ценностите на компанията и над 120-годишната й история. Проектирана от архитекта Чино Дзуки, сградата вдъхновява хората, насърчава диалога, предлага културни, социални, бизнес и кулинарни изживявания. Nuvola Lavazza има "корени в бъдещето". Всъщност това е цялостна екосистема, която черпи сила от миналото и нова енергия от бъдещето, вдъхновена от необходимостта от непрестанни иновации.

„Nuvola Lavazza обединява нашите спомени и бъдеще", казва председателят на групата Алберто Лаваца. "Корените й са устойчиво засадени в града и района Аурора, където започва нашата история, но е и авангарден комплекс, способен да взаимодейства с целия свят и да ни отведе в бъдещето. Затова ние смятаме, че Nuvola Lavazza има своиите корени в бъдещето, защото сме убедени, че бъдещето може да се създаде, ако корените са дълбоки." "Искахме Nuvola Lavazza да бъде много повече от ефективен и иновативен централен офис на модерна компания", обяснява вицепрезидентът на групата Джузепе Лаваца. "Това е огромен портал, свързващ нашата компания, града, в който сме основани, и над 90 страни, в които Lavazza функционира.

Точно в Торино и в района Аурора, в който решихме да продължим да се разрастваме. Затова Nuvola е също и израз на нашата решителност и желание да станем лидери в иновациите, растежа и просперитета на общността и мястото, с което влизаме в контакт. Nuvola дава обновена и енергична приемственост на бизнеса на Lavazza: символ на отвореност и споделяне, където хората общуват, работят заедно, създават и обменят идеи, обсъждат и комуникират със света. " Nuvola Lavazza е уникално и иновативно място, отворено пространство, което олицетворява нашите ценности и история и предлага изживяване от вкус и култура заедно с публични събития", добавя заместник-председателят на групата Марко Лаваца.

"Nuvola също така има характерни черти, които са по-малко забележими, но изключително важни за нас. Целият му дизайн всъщност е съсредоточен върху удобството на хората, енергоспестяването и опазването на околната среда. Нашият проект Nuvola възстановява част от града, който е развит за промишлени цели и сега ще расте под знака на устойчивостта. Говорейки за това, нашите офиси получиха най-високото ниво (Platinum) от LEED сертификата, който оценява енергийните и екологичните аспекти на новите конструкции. Това означава, че Nuvola Lavazza е оценена като една от най-екологично устойчивите сгради в света. " ова философия за живот, работа и социално взаимодействие, основаващо се на принципите на откритост, споделяне и бизнес, се създава с откриването на Nuvola Lavazza и предстоящото откриване на Condividere и Музея на Lavazza на 8 юни.

Целта е да привилегироваме стойността и качеството на времето и опита. Като цяло, Nuvola означава споделяне на проекти, храни и култура. Проекти и идеи, съвместно създаване, способност и смелост за иновации. Nuvola Lavazza е проектиран - от първите скици на архитекта Чино Дзуки - като двигател на диалога и активатор на проекти и идеи. Разстоянието от улица Сан Томасо 10 до улица Болоня 32 - два адреса, които обединяват историята и бъдещето на Lavazza, е малко повече от километър.

На улица Сан Томасо 10 било малкото магазинче, където основателят на фирмата Луиджи Лаваца се заел с предприемаческото си приключение през 1895 г., докато улица Болоня 32 днес е вход за новите офиси на компанията, където над 600 служители работят в пряка връзка с над 90 страни, в които Lavazza оперира. Централата е пулсиращото сърце на Nuvola Lavazza - сграда, предназначена за повторно използване и рециклиране на ресурси, която най-добре представя концепцията за устойчиво развитие, истинската мисия и предизвикателство пред съвременната архитектура. Ето защо всичко е създадено, за да увеличи комфорта на хората, да спести енергия и да ограничи използването на вода благодарение на употребата на модерни технологии.

С Platinum LEED® сертификата - най-високото ниво в тази система за оценка на енергийната ефективност и околната среда - новият централен офис е отличен пример за интелигентна работа. Наистина над 90% от офисите са отворени пространства, с високотехнологичните зали за срещи, които предлагат различни възможности. Функционалните зони са проектирани съвместно със собствени работни екипи, а иновативното обзавеждане улеснява споделянето и ефективността, като същевременно осигурява комфорт и благополучие.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Туризмът: Любен Дилов за министър е...

Туристическият бранш буквално се изгаври с предложението...

Мария Бакалова с номинация за пробив...

Комедията "Борат 2" получи три номинации за...

Няма коментари към тази новина !

*}