Джулия Робъртс разплаква домакини за 20 милиона

06.01.2018 09:00 | Видян 2498 пъти

Джулия Робъртс разплаква домакини за 20 милиона

Трагична, вдъхновяваща и далеч не толкова реалистична, колкото ни се иска – такава история ни очаква на големия екран с премиерното заглавие за седмицата „Чудо“. Като основен магнит за киноманите служи участието на Джулия Робъртс. Носителката на „Оскар“ скача в кожата на домакиня, посветила целия си живот на сина си Оги, страдащ от рядко заболяване.

Вследствие на 27 операции лицето на 11-годишното момче остава деформирано, а белезите си малкият крие зад обсесията си по „Междузвездни войни“ и бяла каска в стил ала Дарт Вейдър.

Задължително не пропускайте да вземете със себе си поне два пакета носни кърпички, ако сте се отправили към киносалона за катарзисното попълнение във филмографията на режисьора Стивън Чбоски (автор на книгата „Предимствата да бъдеш аутсайдер“). Малката надежда на Холивуд Джейкъб Трембли е повече очарователен в ролята си на отритнатото от съучениците си заради повърхностен недъг момче. Премеждията му в първите дни от престоя му в частното учебно заведение със сигурност ще ви просълзят. Определения от рода на „изрод“ и фалшиви приятели са само част от трудностите, с които се сблъсква доскоро образования в домашни условия Оги. Като негова основна опора се явява именно Робъртс, която успява да тушира дори неизбежните оплаквания на сина си „ти мислиш, че съм красив само защото си ми майка“.

Въпреки проблематичната тематика на филма си, Чбоски все пак няма да ви доведе до състояние на тежка депресия. С деликатно чувство за хумор и истински модели за подражание в лицето на учителя и директора на Оги, режисьорът успява да придаде известен живец в продукцията си. Именно с достойните преподаватели, бранещи честта на различното момче дори в лицето на откровен опит за рекет, лентата някак излиза от сферата на бруталната реалност.

„Обожавам този филм най-вече заради посланието му – избери добротата“,

категоричен е Трембли, който спечели сърцата на критици и фенове още през 2015 г. като син на Бри Ларсън в Room. Подобно на героя си и той е заклет маниак на тема „Междузвездни войни“, като дори е кръстил кучето си Рей – на героинята на Дейзи Ридли от новата трилогия на галактическата сага.

Ако сте от хората, които си мислят, че филми като „Чудо“ трудно биха могли да си проправят път сред лавината от безсмислени блокбъстъри от ранга на „Тор“ и „Бързи и яростни“, то помислете отново. Чбоски реализира проекта си в нискобюджетната графа от едва 20 милиона, а само за месец на големия екран в САЩ и Канада върна инвестицията на продуцентите си над 6 пъти.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !