красота

Вести

slava.bg : Цветът на 2024 е Peach Fuzz

Цветът на 2024 е Peach Fuzz

Светъл, деликатен нюанс, между розово и оранжево, Peach Fuzz отбелязва 25-ата годишнина откакто Pantone предписва за цветът на годината. Този мек нюанс изразява желанието да подхранваме добротата, състраданието и да насърчаваме дълбокия уют, докато търсим мирно бъдеще, се казва в описанието на експертите от прочутия институт.

"Peach Fuzz улавя желанието ни да захранваме себе си и другите. Това е кадифен нежен прасковен тон, чийто всеобхватен дух обогатява ума, тялото и душата. Ние избрахме цвят, излъчващ топлина и модерна елегантност. Нюанс, който предлага прегръдка и без усилие свързва младостта с вечното", добави Летрис Ейсмън, директор на института. От института поясняват, че във време на смут в много аспекти от живота ни, нуждата ни от грижа, съпричастност и състрадание, става все по-силна, както и представите ни за по-мирно бъдеще.

Напомняме, че жизненоважна част от пълноценния живот е да имаме добро здраве, издръжливост и сила да му се наслаждаваме. Че в свят, който често набляга на производителността и външните постижения, е изключително важно да осъзнаем важността от насърчаването на вътрешно ни "аз" и да намерим моменти за почивка, творчество и човешка връзка сред суматохата на съвременния живот, казват още специалистите.

"Докато управляваме настоящето и се опитваме да изграждаме нов свят, ние преосмисляме кое е важно - как искаме да живеем. Фокусираме се върху здравето и благосъстоянието, както психическо, така и физическо, и ценим това, което е специално - топлината и комфорта да прекарваме време с приятели и семейство или просто да отделим момент за себе си. Имайки предвид това, искахме да се обърнем към цвят, който може да изрази важността на общността и свързването с другите. Цветът, който избрахме, за 2024 г., трябваше да показва желанието ни да искаме да сме близо до тези, които обичаме, и радостта, която изпитваме, когато си позволим да прекараме тихо време насаме със себе си".


 

Няма коментари към този материал !