профили

Румънеца и Енчев

Румънеца и Енчев

Пол: Мъж

Бандата е създадена през 96-та година в Добрич от Адриан - Румънеца - Рачев и Георги Енчев. Техният дебют на сцена е на фестивала Сарандев, Добрич/99 с песента Мене не ме познаваш, където печелят III-та награда за млади таланти. На Златният Орфей отново печелят III-та награда. Година по-късно Мене не ме познаваш е издадена и в компилацията Рап Атака 1.
Това ги свързва с компанията Polysound, която впоследствие става и техен продуцент и така на бял свят се появява и мегахитът Пипни ме тук, както и видеото към него. Това е единственото парче, което 7 поредни седмици се задържа на първо място в най-престижната класация за БГ музика - Форте Топ 50. След като обикалят почти всички по-големи студиа в България, Румънеца & Енчев най-накрая се спират на студиото на Теслата - MK Ultra, където записват и дебютния си едноименен албум.
През 2002 Румънеца и Енчев изпяват песента Химн за влизането в НАТО, която е посветена на присъединяването на България към Евроатлантическия пакт. Една година по-късно издават втория си албум Румънеца и Енчев 2, с подкрепата на Стефкос Мюзик. В този албум се открояват Ти ме искаш, Нас двамата (заедно със Светла Иванова), От утре (с Устата и John Kaleka) и Коледата невъзможна.
През 2005 Румънеца и Енчев пускат на пазара Giliai, която е с индийски фолклорни елементи. С тази песен те пробиват в МТV, но с нов псевдоним EaSTar(East star — Източна звезда). Следващата песен, също е издържана в етнолинията Индия — San Sanana, но тази песен няма същия успех. Същата година дуото е специален гост в турнето на Слави Трифонов, когото подгрява. Кавърът на песента на Слави Сватба — Ако кажеш не, има огромен успех. Година по — късно излиза и третият албум Етно. През 2007 двамата рапъри, заедно с водещия на предаванията Сблъсък и Мюзик Айдъл по бТВ — Иван, записват нова песен. Тя се казва Защо няма радост и в нея Иван изпълнява припева от едноименната песен на Софи Маринова в собствен стил. Рапърите се самоиздават чрез продуцентската си компания Селект мюзик.

Новини

Гала се цани за сватовница на Румънеца

Водещата Гала се пробва не особено успешно да стане...

Румънеца и Енчев възпяват лятото с реплики на Домусчиев

Популярният ни хип-хоп дует е готов с нова лятна...

Румънеца и Енчев посрещат C-Block с лъскава кола и луксозен обяд

Хип-хоп дуетът, който се занимава с организацията на...

Румънеца и Енчев тръгват на турне с момичета на Playboy

Сексапил и момичета на Playboy ще бележат стартиращото на...

Румънеца и Енчев с коледен концерт в цирк

Румънеца и Енчев организират коледен концерт съвместно с...

Румънеца и Енчев посветиха Харлем шейк на уволнения пловдивски учител

Първият у нас видеоклип на Харлем шейк, включващ няколко...

Няма коментари към този профил !