Румънеца и Енчев посветиха Харлем шейк на уволнения пловдивски учител

27.03.2013 18:30 | Видян 2682 пъти

Румънеца и Енчев посветиха Харлем шейк на уволнения пловдивски учител

Първият у нас видеоклип на Харлем шейк, включващ няколко шейка, е в подкрепа на уволнения пловдивски учител Христо Данев, обявиха Румънеца и Енчев . Във видеото е монтирано и част от скандалното клипче.

„По всички краища на земята се интерпретират и снимат селф мейд видеа на Харлем шейкове”, разказва Румънеца. „Страшно му се изкефихме и решихме, че това може да е част от наш проект.” Така се ражда идеята за „Да Клуб”, като първоначално двамата мислят да направят селф мейд Харлем шейк – за чисто забавление, което просто да се качи в нета. После обаче Румънеца и Енчев решават, че ще снимат и видеоклип.

„Както си пътувахме за Бургас - ей така, в колата ни хрумна да снимаме клип в морския град”, твърди Жоро Енчев. А Румънеца допълва: „Още по път се обадихме на режисьора със звучния артистичен псевдоним Bashmotion (по-известен като Баша). Идеята за клубен Харлем шейк толкова му допадна, че още на следващата сутрин беше в Бургас със снимачен екип и съпътстващите такъми”.

„Нямахме нито сценични дрехи, изобщо не бяхме подготвени, но успяхме да се справим в „Зу” доста бързо. Нашите приятели от „Бургас търси талант” пък ни помогнаха много и за снимките се стекоха над 50 души. И всички те се забавляваха и направиха истински купон кактко в клуба ни, така и в хотел „Мираж””, смее се Енчев. А дуетната му половинка допълва: „Комбинирали сме клубни сцени с Харлем шейк, така че се получи първият клубен Харлем шейк, както и първият у нас клип, комбиниращ няколко Харлем шейка, заснети на различни локации”. Женските вокали в парчето са на новоизгряващата звезда Мариета Манолова, музиката – дело на Румънеца и Наско, текстът – на Жоро, а аранжиментът – и на тримата. В клипа участва Вирджиния Арамова, която е „Мис Бургас” за 2011 година.

Докато обаче тече монтажът на клипа, гръмва скандалът с уволнения пловдивски учител Христо Данев. Организираното от него „шейкване” на ученици според училищните власти било недопустимо и уронващо престижа и на учители, и на школото. „Взехме този случай присърце”, категоричен е Енчев. Според него няма нищо лошо през свободното си време ученици да се забавляват по този начин. Нещо повече, двамата музиканти застанаха плътно зад Христо Данев и призоваха от национален ефир даскалът да бъде върнат на работа. Видеото пък решиха да посветят на тази кауза.

За останалите участници във видеото Румънеца и Енчев издават, че баш по харлемски се шейква и една баба с пазарска торба, а също и целият баксетболен отбор на „Черноморец” – Бургас. Има и още атрактивни образи като монтьор, който „полудява” е става целия в масло.

„Цялата държава се шейква в момента! И ние с нея! Очакваме мало и голямо да се шейкне също!”, шегуват се рапърите с несменяемото си чувство за хумор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !