66% искат Стависки в затвора

12.01.2009 14:46 | Видян 2679 пъти | Гласували 4

66% искат Стависки в затвора

Две трети или общо 66% от гласувалите в анкетата на едноименния сайт на списание „Слава“ www.slava.bg са поискали световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки да излежи присъдата си. Едва 27 на сто от хората смятат, че фигуриста не заслужава да влезне в панделата. 8% от анкетираните пък заявяват, че нямат мнение по въпроса.

На 5 януари излезе ново решение по делото Стависки. Бургаският съд постанови от условна присъдата да се прибегне към ефективна и фигуристът да  отиде за 2,5 г. на топло при лек режим. Решението бе взето с два на един гласа от съдийския състав. Магистратите измениха и размера на гражданските искове. Вместо по 90 000 лв. на всеки от родителите на загиналия при причинената от Стависки катастрофа Петър Петров, подсъдимият ще трябва да плати по 120 000 лв. Увеличен е и размерът на гражданския иск за пострадалата при инцидента Мануела Горсова. Вместо първоначалните 80 000 лв. съдът постанови 150 000 лв.

Както е известно през август 2007 г., край р. Ропотамо заради превишена скорост и употреба на алкохол, Стависки предизвиква тежка катастрофа, в която на място загина 23-годишния Петър Петров от Сливен, а неговата 17-годишна приятелка Мануела Горсова изпада в продължителна кома, от която се възстановява и до днес.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !