Стависки влиза в затвора

05.01.2009 11:09 | Видян 4305 пъти | Гласували 1

Стависки влиза в затвора

Състав на Бургаския апелативен съд измени присъдата на фигуриста Максим Стависки от условна в ефективна, предаде Агенция „Фокус”.

Сред връщането на делото от Върховния касационен съд за ново разглеждане, днес излезе новото решение на апелативните бургаски магистрати.

Тричленният състав е постановил, че размерът на присъдата остава същият - две години и половина, но начинът на изтърпяване е коренно различен. Според присъдата Стависки ще лежи в затвора две години и половина при първоначален лек режим.

Съдебният състав е изменил и размера на гражданските искове. Вместо по 90 000 лева на всеки от родителите на загиналия Петър Петров, Стависки ще трябва да плати по 120 000 на всеки едни от родителите. Увеличен е и размерът на гражданския иск за Мануела Горсова, която след катастрофата изпадна в кома. Вместо първоначалните 80 000 лв., съдът постанови 150 000 лева.

Осъдителното решение е подписано с особено мнение от председателя на съдебния състав съдия Георги Кошничаров. По-късно днес през деня той ще оповести мотивите си за това свое особено мнение.

Единият от адвокатите на Максим Стависки- Росен Кожухаров - коментира, че категорично не е съгласен с решението на Бургаския апелативен съд и ще го обжалват. Той допълни още, че е разочарован от новата присъда.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !