Колко печелят най-скъпите БГ актьори?

09.11.2016 16:38 | Видян 3716 пъти

Колко печелят най-скъпите БГ актьори?

Асен Блатечки, Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Калин Веачански и Юлиан Вергов в момента са най-играещите в театъра и държат първенството по хонорари в родната Мелпомена. Това показва проучване на "Таблоид", което трябваше да установи парите, които взимат водещите актьори.

И петимата мачовци играят многобройни спектакли в различни театри в страната, като част от постановките са продуцирани от самите тях. Блатечки пък освен продуцент е режисьор на собствените си спектакли. Според запознати тези актьори печелят по около 20 000 лв. месечно от хонорари, тъй като през някои месеци им се събират по 20 постановки, което си е своеобразен рекорд.

И Блатечки, и Карамазов, и Бахаров, и Врачански, и Вергов предпочитат ролята на свободния артист, който не е на щат. Така вместо да получават между 450 и 700 лв., каквато е средната месечна заплата в столичните театри, независимо от броя на изиграните от актьора постановки, те решиха да се освободят от оковите на трудовия договор в Мелпомена и да получават такава сума и дори много повече, само че за един спектакъл.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !