Ники Кънчев: Откриха ми диабет

13.05.2015 16:05 | Видян 2366 пъти

Ники Кънчев: Откриха ми диабет

Водещият на "Стани богат" Ники Кънчев за първи път публично призна, че е болен от диабет, научи Blife. Той сподели, че е станал жертва на коварното заболяване, като подчерта, че не е инсулинозависим.

"Не съм очаквал да се разболея от диабет, но след поредица кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това. Не обръщах никакво внимание на здравето си. Случайно споделих пред един приятел, че често ме боли главата и той настоя да се изследвам.

Когато отидох стана ясно, че имам прекалено висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, но кръвната ми захар беше 11,6. Така разбрах за болестта. Сега се съобразявам с нея", разказа Ники Кънчев, цитиран от "България днес".

Лекуващият му лекар му препоръчал да спазва диета. Ники успял да отслабне малко. Сега внимателно контролира менюто си. Вече дори проучва храните, които свалят кръвната захар. Хранел се боб, от време на време сьомга, която се оказала много полезна. Така успял да влезе в нормите и поддържал стойността на кръвната захар между 6 и 7. Вече и спортува.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !