Ути вари боб за "Аспарухово"

14.08.2014 09:44 | Видян 1198 пъти

Ути вари боб за

100 килограма фасул, подарени на Ути Бъчваров от един от най-големите търговци на варива в България, бяха приготвени от телевизионната звезда в най-големия казан в страната, направен преди време по негова поръчка, пише vsekiden.com.

Събитието е знак на съпричастност с пострадалите от наводненията във варненския квартал „Аспарухово". Вкусната гозба беше готова в сряда следобед до Входа на Морската градина и се продаваше благотворително на малки порции в подкрепа на учениците от училището за деца с нарушение „Проф. Иван Шишманов", което е на територията на район „Аспарухово.

От фирмата чули за големия казан на Ути, и решили да му направят подарък при едно условие - да направи нещо добро. Тази година за съжаление природата доказа, че ние, българите, имаме много грехове. Затова заедно с водещия на кулинарните предавания „Бързо, лесно, вкусно: Рецепта на деня" и „Животът е вкусен", набелязали конкретна кауза, събраните пари от събитието да отидат за децата от варненското специализирано училище в „Аспарухово".

Ути е силно свързан с Варна. Той е наследник на именития варненски актьор Стоян Бъчваров, на когото е кръстен и театъра в морската столица. Затова и идеята му се реализира точно по време на празниците на Варна, които ще се случат от днес до 15 август в различни точки на града.

„Бобената чорба е символ на милосърдието и затова се надявам всички да отворят сърцата си и да бъдем по-добри", призова топкулинарят.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !