НАНА ГЛАДУИШ В ПЛЕВЕН ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА, ПРЕЖИВЕЛИ ОНКОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

13.06.2014 13:15 | Видян 6603 пъти

НАНА ГЛАДУИШ В ПЛЕВЕН ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА, ПРЕЖИВЕЛИ ОНКОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

Д-р Елиза Георгиева, управител на МБАЛ "Св. Панталеймон-Плевен" и учредител на Фондация „Св. Иван Рилски”, организира празник по повод 6-ти юни Международния ден на хората, преживели онкологично заболяване. По нейна покана специален гост в Плевен беше Нана Гладуиш заедно със сина си.

Известната ТВ водеща и основател на фондация "Една от осем" акцентира върху това колко е важна взаимната подкрепа, която си оказват жените при травматичните събития свързани с рака на гърдата и други онкологични заболявания. Тя сподели още: "Крайно време е държавата да си поеме функциите, защото това са много социално значими заболявания, лечението на които изисква много сериозна техника и диагностициране, което се оказва проблем в България. Трябва да се инвестират пари, не само в техника, но и в това, да се дават направления на пациентите и те да бъдат диагностицирани правилно и навреме. Като носител на такава диагноза мога да кажа, че срещам жени в изключително напреднал стадий, защото тяхното заболяване не е било правилно диагностицирано".

Д-р Елиза Георгиева, специалист мамолог, от своя страна допълва, че здравната кулура все още е много ниска и въпреки активното говорене в обществото по темата за рака на гърдата, жените не са запознати с ефективните и модерни практическите стъпки по превенцията и диагностицирането му.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !