Канадски град е най-добрият в света, Лондон, Париж и Дубай не са в списъка

21.04.2024 08:30 | Видян 339 пъти

Канадски град е най-добрият в света, Лондон, Париж и Дубай не са в списъка

Това са най-добрите градове в света според наградите Readers' Choice за 2023 г. Резултатите по-долу са проценти, представляващи общи средни нива на удовлетворение.

10. Осло, Норвегия. Резултат 88.67

Осло, изненадващо, остана сравнително под радара, често пренебрегван от другите си скандийски съседи. Но тази година норвежката столица започна да обръща внимание. През 2023 г. Осло беше обявен за един от най-артистичните градове в Европа, благодарение в не малка степен на новия Национален музей на изкуствата и годишния уикенд на изкуствата в Осло, както и на откриването на нови хотели като Sommerro – бляскаво място за кулинари, където ще намерите много на творческата тълпа на града.

9. Копенхаген, Дания. Резултат 88.78

Още един скандинавски град украси списъка на най-добрите градове в света тази година, но Копенхаген не е непознат в светлината на прожекторите. Докато Noma може би наскоро обяви закриването си, кулинарната сцена в града е толкова силна, колкото винаги – Geranium (разположен на Националния футболен стадион на страната) беше обявен за най-добрия ресторант в света през 2022 г. Кварталът Тиволи бързо се превръща в един от най-горещите квартали за знаете за, с множество готвачи, достойни за Michelin, нови ресторанти и пазари. Отседнете в един от най-добрите хотели в Копенхаген, за да се справите с града.

8. Сидни, Австралия. Резултат 88.98

Сидни никога не е бил място за дълго седене. Елате за слънчевите лъчи, останете за океанските басейни, сладките кафенета, баровете на покривите и културата – градът наскоро отвори модерния проект в Сидни, който хвърля светлина върху изкуството на аборигените и островитяните от протока Торес. Освен това Qantas е на път да пусне най-дългия в света полет от Лондон до Сидни – заедно с първата специална уелнес зона на самолет, което означава, че има повече причина от всякога да започнете да планирате пътуването си до този австралийски град.

7. Кейптаун, Южна Африка. Резултат 89.21

На девствените плажове пингвините се разхождат по делата си, докато скачащи делфини очертават впечатляващи залези – а търсачите на силни усещания се отправят на лодки, за да се изправят очи в очи със страховитите акули. Далеч от океана, гостите се настаняват в световноизвестни хотели като The Silo, разпознаваемата собственост, където стаите разполагат със съвременно африканско изкуство и 360-градусова гледка към града. По време на вечеря можете да се насладите на гледки към планината Тейбъл, особено по време на пътувания до Delaire Graff Estate за менюта с вино и безупречна дегустация.

6. Сан Мигел де Аленде, Мексико. Резултат 89.41

Въпреки че падна до шесто място тази година, победител през 2022 г. беше Сан Мигел де Алиенде. ЮНЕСКО обяви този град за обект на световното културно наследство през 2008 г. Въпреки това, не само тази богата история кара пътниците да си падат по града. Ниското ниво на престъпност, процъфтяващата културна сцена и безкрайните кулинарни възможности са допринасящи фактори, плюс някои страхотни места за нощуване – включително Rosewood San Miguel de Allende и Hotel Mansion San Miguel by Concordia.

5. Сеул, Южна Корея. Резултат 89.47

Напоследък Сеул става все по-силен. Голям град, както по размер, така и по сърце, южнокорейската столица е мястото, което да добавите към списъка си с кофи за пътуване през 2024 г. Дом на пронизващи облаци небостъргачи в сянката на извисяващите се планини, прекарвайте дни в пазаруване в центъра на града и прескачайте между ресторанти за бибимбап, улична храна в Сеул или корейски кафенета – или се поглезете с кулинарните изкушения на главния готвач Kang Mingoo за хранене със звезда Мишлен.

4. Токио, Япония. Резултат 89.99

Често разглеждан като врата към останалите чудеса на Япония, оживеният метрополис Токио (население 13,96 милиона според последното преброяване) има какво да предложи като дестинация. Това, че хотелите в Токио се присъединиха към интелигентни вериги, говори много, като новодошли като Bulgari Tokyo привличат повишен интерес. Япония беше затворена за посетители почти две години поради пандемията, но последните данни показват, че страната няма проблеми с привличането отново на международните тълпи.

3. Сингапур. Резултат 90.46

Тазгодишното трето място не е непознато за любознателните пътешественици, с повече от 19 милиона посещения през 2019 г. Независимо дали имената са познати или не, ще сте виждали басейна на покрива на хотел Marina Bay Sands и биометричните дървета, които осветяват града. Все повече възприеман като един от градовете на бъдещето, метрополията публикува планове за озеленяване до 2030 г. с паркове на всеки ъгъл, екологични източници на енергия и кръгова икономика. Вижте още от най-добрите неща за правене в Сингапур.

2. Сан Себастиан, Испания. Резултат 90.54

Ако има нещо, което е помогнало за укрепването на популярността на Сан Себастиан през последните години, това е храната. Въпреки че красотата на града е призната от години, този испански фаворит за градска почивка приветства вълнуващи ресторанти и хотели през последните години. Опциите със звезда Мишлен включват Akelaŕe, тризвезден ресторант, предлагащ невероятна гледка и игриви възприятия на съвременни ястия, докато пинчос барове като Ganbara и Antonio Bar са задължителни посещения при всяко лакомо групово бягство.

1. Виктория, Канада. Резултат 91.67

На първо място за 2023 г. е Виктория. Въпреки че ресторантът и нощният живот са нещо, което трябва да се отпразнува, с гледки към Тихия океан по крайбрежните булеварди, това е град, който приема приключенията – столицата на Британска Колумбия привлича хора, живеещи на открито. Оценете околния пейзаж с хидроплан, наблюдавайте китове на хоризонта на каяци или зиплайн през върховете на дърветата.

Източник: cntraveller.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !