Първанов в афера за 150 милиона

05.06.2014 14:15 | Видян 2190 пъти | Гласували 1

Първанов в афера за 150 милиона

Георги Първанов е покровителствал мащабен канал за търговия с българско гражданство, докато е бил президент. Хиляди чужденци са получили наше поданичество след 2007 г., когато държавата ни става член на Европейския съюз. Твърди се, че рушветът, който се е плащал, за да се вземе заветният документ, е варирал между 20 000 и 50 000 евро.

Сред уредените с гражданство са и криминално проявени лица, един от тях е бандитът Будимир Куйович, който броил за това 25 000 евро. По неофициални изчисления за няколко години сумата, спечелена от уреждането на документи, възлиза на близо 150 милиона.

Това твърди в сензационно интервю за вестник „Всеки ден" популярният „строител на България" Игнат Раденков. От години той помага на бесарабски българи по-лесно да получат наше гражданство, но се сблъсква с бюрократична стена и порочни практики в президентството. „Убеден съм, че Първанов и вицето му Ангел Марин са били в схемата, защото решенията се взимаха от президентството", хвърля бомбата Раденков в скандално интервю.

автор: "Всеки ден"

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !