Първанов предаде Ламбо

02.04.2014 16:45 | Видян 2291 пъти

Първанов предаде Ламбо

Георги Първанов не се е обадил нито веднъж на най-обичания актьор в България Стефан Данаилов, откакто стана ясно, че Ламбо се бори с тежко кръвно заболяване, разкриха пред "Галерия" приятели на великия актьор. Те припомнят, че докато правел избори и се кандидатира за президент, Първанов по четири-пет пъти на ден звънял на Ламбо и ползвал името и лицето му наляво и надясно пред електората.

Сега обкръжението на Стефан Данаилов е напълно шокирано от арогантното и цинично поведение на бившия президент, който би трябвало да изпита поне човешко съчувствие към най-обичания социалист в България. Да не говорим, че до голяма степен благодарение на Ламбо роденият в пернишкото село Сирищник политик печелеше избори и президентски мандати.

През годините Стефан Данаилов и Георги Първанов не са криели взаимното си уважение и близост. Майор Деянов дори е признавал, че се е включил в политиката по настояване на Първанов. Заради него се навива да се кандидатира за вицепрезидент на иначе семплия Ивайло Калфин. Доброто представяне на двойката се дължи изцяло на харизмата и честността на Стефан Данаилов, заради които той винаги е бил подкрепян дори от хора с дясно мислене.

Ламбо за първи път изрази публично разочарованието си от Първанов на неотдавна преминалия 48-и конгрес  на БСП. Тогава все още не се знаеше, че е преборил фаталната болест - това стана ясно по-късно след преглед в Париж. Въпреки това отиде на конгреса, а прочувствената му реч, която изправи залата на крака бе насочена и срещу Първанов, чието име Ламбо не спомена. Всички обаче разбраха, че говори за бившия президент.

"Би трябвало да бъда по-песимистичен заради това, което се случи преди няколко седмици - да губя хора, които съм уважавал, хора, които съм обичал. Когато си имал доверие в някого, раздялата е много по-страшна, огорчението и разочарованието е много по-голямо", каза разчувствено Данаилов. Актьорът се запита дали не е "старият глупак", след като толквоа време е вярвал в качествата на авера на Първанов - Ивайло Калфин.

"Бунтът на Ламбо срещу Гоце е заради предателството му към БСП, защото той обича червената партия не по-малко от най-близките си и студентите в НАТФИЗ. С отношението си към Стефан Първанов доказа,че е готов да предаде не само съмишленици и идеи, но и приятели. Липсата на каквато и да е заинтересованост към драмата, която Стефан изживя, след като научи диагнозата си, е моралната смърт на този човек, който иска да се върне в политиката с цената на всичко", възмущават се приятелите на Ламбо.

 

Източник: "Галерия"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !