Ламбо с вълчи апетит, наддал 7 килограма

24.03.2014 14:45 | Видян 2291 пъти

Ламбо с вълчи апетит, наддал 7 килограма

Големият актьор Стефан Данаилов разкри за първи път подробности за болестта си и как се е справил с тежкото лечение у нас и във Франция, пише "Всеки ден". С признанието, че не е усещал да му има нещо, когато открили лимфома му, Ламбо сложи край на спекулациите как месеци преди да напипа бучката на врата си се е чувствла зле.

Майор Деянов призна, че никак не му е било лесно да понесе агресивната химиотерапия, но и че се е радвал на много сериозно внимание от близки и приятели. Заради изключително отласбналата имунна система обаче бил принуден да се изолира от външния свят почти напълно и ограничил срещите си с хора до минимум. "Като ме снимаха, целият екип беше с хирургически маски, за да не ме зарази някой случайно с грип", призна актьорът за последните кадри от "Фамилията", които заснел, докато му вливали химикалите в тялото.

Въпреки тежките моменти, той никога не е губил вяра, че ще се излекува и възстанови. Най-стресиращо за обичания актьор е било чакането на резултатите от изследванията, които били ужасяващо много. В парижката клиника буквално прегледали всеки сантиметър от тялото му с помощта на скенери и различни кръвни показатели.

"Духът ми се повишава все повече и с пукването на пролетта", похвали се Ламбо пред Сашо Диков, едва месец след последния преглед във Франция. И доволен разкри, че е наддал с цели 7 килограма след края на химиотерапиите. "Гони ме вълчи апетит", с хумор каза той. Оттогава той е в ремисия, а състояението му ще контролират родните лекари. Ламбо ще продължи с изследванията у нас, но няма да се отказва да работи и на двата фронта - и в парламента, и в театъра.

В четвъртък пък му предстои да получи знака на София. Данаилов бе предложен за почетен гражданин от столицата. Мотивите на съветниците от БСП са изключителните постижения и приноса му в обществено-политическия и културен живот в София. Те напомнят, че Данаилов вече е 30 години е сред водещите актьори на Народния театър, както и че е носител на най-голямата награда за принос в българската култура - орден "Стара планина"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !