Българка спаси Кралската опера

07.04.2014 18:00 | Видян 3169 пъти

Българка спаси Кралската опера

Българската оперна прима Соня Йончева спаси спектакъл на Кралската опера в Лондон - Ковънт Гардън, след като колежката ѝ Анна Нетребко отказа да се яви на сцената, пише "Телеграф". Нашенката, която е сестра на победителя в "Стар Академи" Марин Йончев, замести рускинята в петък вечерта в операта "Фауст" от Шарл Гуно.

Йончева предизвика истински фурор на сцената с ролята си на възлюбената на доктора - обикновеното момиче Маргарита. След изпълнението на българката критиците на острова я определиха за най-новата оперна дива не само в Европа, но и в света.

Според някои от феновете най-невероятната прочина за оттегляне от спектакъла на Анна Нетребко е близостта ѝ с руския президент Владимир Путин, който разбуни духовете с политиката си спрямо Украйна. Дълго време певицата бе спрягане за любимка и вярна поддръжничка на държавния глава, а някои дори говореха, че му е и любовница. Не веднъж той е присъствал на нехни спектакли. Именно на Нетребко бе дадена честта да изпълни олимпийския химн на откриването на Зимните игри в Сочи през февруари.

Почитатели на руската звезда твърдят, че тя се страхува да не бъде освиркана отново, след акто през септември миналата година разбуни духовете в Ню Йорк и бе освиркана от местни гей активисти, които тогава проведоха протест пред сградата на Метрополитан Опера по време на представлението "Евгений Онегин", където участваше. Активистите я призоваха "да не мълчи за безчовечните закони", дискреминираши хомосексуалните в Русия. От своя страна дуетната половинка на Филип Киркоров тогава заяви, че никога никога не би дискриминирала, но "намя отношение към политиката".

Анна Нетребко е отказала и на още два оперни театъра на Стария континент. Певицата е разтрогнала договора си за ролята на Маргарита с Виенската ЩАтсопера, както и с театъра в немския град Баден-Баден. "Много съжалявам, че трябва да откажа ролята. След дълго обмисляне и усилена подготовка аз стигнах до извода, че ролята не е подходяща за мен. Много ми е тъжно, че разочаровам моите почитатели в тези градове и се надявам, че те ще разберат трудното решение, което трябваше да взема. Очаквам с нетърпение да се върна на сцената на Кралската опера през 2015г." - написа в профила си във Фейсбук Анна Нетребко.

 

Снимка:  programata.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !