Гого от "Тоника" бори смъртта 30 години

22.01.2014 11:20 | Видян 3822 пъти

Гого от

Гого от „Тоника“, който почина след дълго боледуване в дома си, е носил, без да знае, 30 години смъртоносната инфекция, която в крайна сметка го погуби. Певецът години наред се бори с мистериозно заболяване, чийто основен симптом беше пълната атрофия на мускулите, пише skandalno.net.

Здравословните проблеми на обичания бургаски бас започнаха още през 2009 г., но той не им обръщал внимание, докато състоянието му съвсем не се влошило и Гого вече не можел да движи единия си крак.

През 2010 г. той сам проговори за борбата си с болестта, за да предотврати спекулациите в медиите. Въпреки това в следващите години стотици страници се изписаха за болестта му. Лекарите я диагностицираха ту като латерална амиотрофична склероза (ЛАС), ту като гноен синузит.

Гого и Ева търсеха спасително лечение както в България, така и в Европа, Израел, Русия и Китай. Всяко ново лечение в началото даваше резултат, но бързо след това състоянието на Гого отново се влошаваше. Накрая болестта, чиито симптоми се изразяваха в пълна атрофия на мускулите, го прикова в инвалидна количка.

В началото на 2013 г. нови изследвания неочаквано разкриха, че заболяването на бургазлията всъщност е лаймска болест. Никой не е подозирал, че това може да е причината за влошеното здраве на певеца, докато Гого и Ева не се сетили, че през 1979 г. вокалистът на „Тоника“ бил ухапан от екзотично насекомо във Виетнам. На следващия ден му се появило странно петно, но тогава Гого и Ева не му обърнали внимание, тъй като имали много по-сериозен проблем.

Точно по това време група „Тоника“ била на турне в „братски“ Виетнам, което се оказало най-кошмарното в живота на вокалистите. Куфарите на Ева изчезнали на летището в Москва. Посрещането във Виетнам пък било истински кошмар. Изтощените от дългия полет музиканти били настанени в хотел без топла вода и гъмжащ от гигантски плъхове. Само няколко часа по-късно им предстояло първото участие, на което Ева трябвало да се появи в дрехите, с които е пътувала, без грим и прическа. Изтощена и бясна, тя си изпуснала нервите и изригнала срещу съветската власт и условията, в които са принудени да работят музикантите от Източния блок.

Гневните й думи бързо стигнали до острите уши на Държавна сигурност. Веднага след турнето „Тоника“ изпада в немилост, а най-сериозни са последиците за Ева и Гого. На певицата е забранено да живее в София, песните на групата са спрени от радио и телевизия и никой не смее да им предложи ангажимент от страх да не изпадне в немилост покрай тях. За да не загубят жилището си в столицата, Ева и Гого дори се развеждат.

След като скандалът отшумява властта поотпуска хватката си, двамата набързо се събират и отново сключват граждански брак. Никой не подозира, че 30 години по-късно това кошмарно турне ще се окаже причината за страшната болест на Гого. През всички тези години певецът е бил само носител на болестта но тя се проявила в много по-късен етап.

Диагнозата Лаймска болест, поставена от бургаските лекари, беше потвърдена и в Германия. Новото лечение обаче се оказа закъсняло и така и не успя да помогне на Гого. Според лекарите организмът му бил прекалено изтощен, а органите необратимо увредени заради силните медикаменти, които е приемал при другите си лечения.

Приятелите на Гого са категорични, че той е един от основните „виновници“ „Тоника“ да оцелее през годините. Няколко пъти групата се разделя заради конфликт между самите певци и създателя й Стефан Диомов. Единственият, който успява да ги събере, винаги е бил Гого, споделят негови приятели.

През последната година Гого и Ева живееха доста уединено в къщата си в Айтос. Миналото лято в тесен семеен кръг певецът отпразнува там и последния си, 64-ти рожден ден.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !