Нина зачеркна Зуека

08.11.2013 09:00 | Видян 4556 пъти

Нина зачеркна Зуека

Нина Димитрова възроди театър „Кредо" с емблематичната постановка по Гогол „Шинел" в сряда вечер и получи нестихващи аплодисменти от почитателите си. Бившата на Зуека го замени с младия витизчия Стелиан Радев, който излезе на сцената на Театър 199 с температура 39 градуса и тежък грип, пише vsekiden.com.

Здравословните му проблеми обаче не попречиха нито за миг на играта на блестящия дует, а в залата майка му стискаше палци през цялото време. Датата на представлението бе избрана нарочно, защото точно преди година Димитрова и Васил Василев играха за последно заедно. Тогава всички в салона плачеха, докато в сряда вечер усмихнатите до уши почитатели на „Кредо" затрупаха с цветя актьорите и не ги пуснаха да си тръгнат от сцената повече от 15 минути.

След края на постановката Нина благодари на всички приятели и съмишленици, направили възраждането на „Кредо" възможно, но не спомена дори прякора на бившия си мъж. Тя обаче даде воля на голямата си любов към дъщеря им Девина, която безрезервно подкрепя майка си в опитите й да се върне в театъра и да забрави раздялата със Зуека.

„Искам да благодаря на първо място на дъщеря си. Точно преди година тя седеше на същото място - на първия ред, стол номер 9, по последното представление на „Шинел" в предишния му състав. Тогава тя плачеше и бършеше нослето си, а сега седи захилена като тиква. Затова съм изключително щастлива", не скри вълнението си гордата родителка. Девина не спря да ръкопляска и окуражава майка си и засне цялото представление с камера въпреки раната на ръката си.

В залата бе и целият клас млади актьори, съученици на Стелиан, които Нина обучава заедно с проф. Здравко Митков, новия шеф на Сатиричния театър. Димитрова обясни, че предложението му да стане негов асистент в НАТФИЗ я заварило неподготвена, но много й помогнало, за да преодолее тежките мигове от преди година. С друг свой възпитаник - Димитър Несторов, тя ще играе в следващото представление на „Кредо", отново на сцената на Театър 199.

Снимка: Булфото

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Няма коментари към тази новина !