Нина смени Зуека с двама млади

21.10.2013 14:00 | Видян 1796 пъти

Нина смени Зуека с двама млади

Нина Димитрова, бившата жена на Васил Василев-Зуека, го смени с двама млади актьори в театър „Кредо". Формацията, която се разпадна след развода на двамата, възражда своите две най-популярни постановки - „Шинел" по Гогол и „ Каквото направи дядо..." по Андерсен. Те ще се играят на сцената на Театър 199, научи vsekiden.com.

До Нина ще застанат абсолвентите по актьорско майсторство от класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ - Стелиан Радев и Димитр Несторов (Димитр е роден в Измайл - Украйна, и името му се изписва без „ъ"). „И двамата са блестящи актьори и съм невероятно щастлива да си партнирам с тях. Това е творческо предизвикателство, което съм убедена, че ще развие още повече потенциала на „Кредо". Нашето верую е винаги да изненадваме публиката и надграждаме всеки творчески порив. Зрителят е партньор, който заслужава да бъде зачитан и удивляван", сподели Нина Димитрова, която категорично отрича да е близка в личен план с някой от тях.

Актрисата твърди, че отдавна е загърбила изневярата на Зуека, който я смени с по-младата режисьорка Ани. „Незаменими хора няма, светът върви напред, творчеството е основният му двигател и гориво. Ние сме артисти, а на сцената винаги има много и нови актьори", казва Нина.

Премиерата на новия артистичен дует Нина Димитрова и Стелиан Радев в „Шинел" по Гогол е на 6 ноември на сцената на Театър 199 от 19.30 ч., точно на 21-вата годишнина на Театър „Кредо". Това ще е юбилейното 550-о представление на „Шинел". На първия ред ще бъде дъщерята на Нина и Зуека, която е много щастлива, че майка й отново стъпва на сцената. Девина живее с родителката си и насърчава изцяло заниманията на майка си, които да я откъснат от тежките мисли около раздялата.

Несторов и Радев пък въобще не се стреснали от факта, че заместват известен актьор като Васил Василев. Те не могли да повярват, че са получили шанса да застанат до Нина и да обиколят с нея света. „Шинел" по Гогол е един от най-дълго играните български спектакли и се превърна в световен хит. Такъв стана и спектакълът „Каквото направи дядо..." по Андерсен, започнал своя триумф първо с премиера в Дания и заедно с "Шинел" обиколи 4 континента.

Снимка: Симон Варсано

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !