"Четвърта власт" - пълна скука!

08.10.2013 09:30 | Видян 2012 пъти

Сериалът на БНТ „Четвърта власт", който предизвика бурна полемика със старта си, когато бяха излъчени първите два епизода, заби на третата серия и приспа всичките си зрители в неделя вечерта, пише vsekiden.com.

„Добрата сага се разпознава от втория епизод. Това е едно от неписаните правила на телевизионния свят. Ако след него историята не ви е грабнала, то шансът това да стане нататък, намалява драстично", обясниха пред „Всеки ден" сценаристи.

В неделя вечерта сериалът на Найо Тицин не показа нито интрига, нито сюжет. След като поредицата бе подложена цяла седмица на люти реклами и пиар кампании от страна на екипа на продуцента Найо Тицин, а журналистическата гилдия се препираше за автентичността на героите и медийната реалност, зрителите останаха дълбоко разочаровани от продължението на сериала. Историята за младата репортерка, която разследва мистериозна смърт, не хвана с достатъчно интрига и тайнственост и остана неразбрана.
Корупционните схеми, заради които се предполага, че е било подпалено градското сметище, трябваше да бъдат обяснявани отдолу с текст, толкова оскъдно бяха описани.

Диалозите на актьорите пък стояха тромави и тежки. „Кой говори по този начин?", питат се тв фенове. Само един пример - репликата на Светлана Янчева, която играе научен работник подслушвач: „Имам чувството, че информацията, която събирате през моята система за наблюдение, се използва от вас за нещо друго?", е абсолютно неясна. За какво може да се използва една информация, освен за наблюдение, щом минава през „нейната машина за наблюдение"?, питат се гледалите сериала.

Именно заради такива неточности много от зрителите са предпочели да превключат на „Дървото на живота" по ТВ7, сочат телевизионните данни. И докато тези, останали на БНТ, се прозяваха, Найо Тицин и жена му, оперната певица Александрина Пендачанска, направо откачиха в социалната мрежа „Фейсбук". Пендачанска или Джиджи, както я наричат приятелите й, дори заплаши да съди всички, които си позволят да оплюят сериала. Тя дотолкова се озлоби от негативния отзвук на сериала, че блокира всички приятели, които посмяха да изкажат критично мнение.

Е, Джиджи, ако искаш съди ни, печи ни, но това, което показват зрителските нагласи, е, че от „Четвърта власт" вее само скука.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !