Кръгът "Капитал" благослови "Четвърта власт"

30.09.2013 14:50 | Видян 2278 пъти

 Кръгът

От първия ред изгледа кръгът "Капитал" новия сериал на БНТ "Четвърта власт". Иво Прокопиев и неговите хора бяха почетни гости на продуцента Найо Тицин. Той представи първите два епизода на политическия си трилър с елементи на журналистика в събота вечерта в Младежкия театър - ден преди продукцията да тръгне по Канал 1, пише Всеки ден.

Много от гостите бяха силно озадачени, когато видяха Галя Прокопиева да се настанява на първия ред за премиерата на "Четвърта власт". Минути по-рано всички бяха предупредени, че тези места са запазени за актьорите от сериала и хората от БНТ. Никой обаче не върна половинката на Иво Прокопиев, която очевидно беше с връзки. Самият той също бе в залата, но кой знае защо не се доближи до жена си, а се мотаеше в компанията на съвсем непознати за широката публика господа.

Сред почетните гости бяха също бившата бизнес дама Саша Безуханова, която напусна доходната си работа, за да развива политически проекти, както и бившата пиарка на Марин Райков - Ивет Добромирова. Последната се носеше като примадона сред останалите, гледайки ги отвисоко с характерния си царствен маниер. Това силно присъствие, ориентирано в определена политическа посока, намекна за политическа окраска на сериала, още преди неговото начало.

"Четвърта власт" е политически трилър, който вероятно има за цел да покаже на вестникарите как би трябвало да се правят вестници. Личи си обаче, че който го е измислил, не е стъпвал във вестникарска редакция, макар че на фона на дилетантските хрумки в други сериали този изглежда по-издържан. Първата серия е доста скучна, защото е пълна с действащи лица и събития, на които не може да се хване краят. Но за който издържи, втората е по-интересна.

Шефката на БНТ Вяра Анкова каза, че с тази продукция телевизията влиза в още един опасен жанр след "Под прикритие". Режисьорът на първите два епизода Стоян Радев пък почти се закле, че всяка прилика с действителни лица и събития е случайна и неволна, макар че всичко в сценария беше като извадено от вестниците.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !