Людмил Ангелов - майсторски клас по пиано

13.06.2013 09:15 | Видян 1563 пъти

Людмил Ангелов - майсторски клас по пиано

"Музиката на Шопен ме завладя много отдавна – бях  на 9 години, когато се опитах да изсвиря едно от  неговите Ноктюрни, и от тогава не съм спрял да я обичам, изпълнявам, слушам, изучавам... Живея с нея и й посвещавам много голяма част от времето си... Трудно е да се обясни защо го правя, може би както е  трудно да се обясни защо човек не забравя любовта на живота си..."
Людмил Ангелов

В периода 16 - 26 юни 2013 г. в Нов български университет ще се проведе Майсторски клас на Людмил Ангелов, пиано.

Прослушване 16.06 2013 – 10:00 ч. Нов български университет, зала 501, корпус 1
Провеждане на 17-25.06.2013 Нов български университет, зала 501, Корпус 1
Концерт – 26.06.2013 – 19:00 ч., Зала България, Концертът е в рамките на Фестивал "Софийски музикални седмици 2013"

Записването на кандидатите продължава до 14 юни 2013 г. и се извършва по един от следните начини:
Регистрационна форма в уеб страницата на НБУ
http://nbu.bg/index.php?l=1644
Чрез попълване на заявление за кандидатстване в НБУ - корпус 1, стая 107 и стая 125.

За работа в майсторския клас се класират до 15 кандидати. Завършилите участници получават сертификат от Нов български университет. Майсторският клас е открит за публика.

Най-добрите участници в майсторския клас ще се представят в концерта в Зала България

Регламент
•    Право на участие в майсторския клас на Людмил Ангелов имат изпълнители от 16 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения
•    За конкурсното прослушване кандидатите подготвят по свой избор изпълнение (максимум да 15 минути) от пианист-композитор – етюд и пиеса/соната.
•    Кандидати трябва да имат подготвени едно или повече произведения, различни от тези за прослушването. Избраният репертоар трябва да бъде съобразен с темата на майсторския клас.
•    Кандидатите от чужбина могат да изпратят запис от концертно изпълнение до 1.06.2012, за да участват в предварителна селекция.
•    След прослушването се класират до 15 активни участници в майсторския клас.
•    Най-добрите от тях ще се представят на заключителния концерт в Зала "България".

Кой е Людмил Ангелов?
Роден е във Варна. Завършва НМА при Людмила Стоянова, но всъщност работи с феноменалния пианист и педагог Константин Станкович. Печели редица престижни награди: Сенигалия (Италия, 1976); «Фредерик Шопен» (Полша, 1985); Международен конкурс «Пълм бийч» (САЩ, 1990); World Piano Master (Монте Карло, 1994); World Piano Masters Tour (Франция, 1997).

Популярен в цяла Европа, САЩ, Азия, Южна Америка Людми Ангелов свири с диригенти като: Лорънс Фостър, Джеймс ни Прист, Жан-Бернар Помие, Марк Андре, Фьодор Глушченко, Джардж Пехливанян, Жозеп Понс, Педро Халфтер, Енрике Гарсия, Емил Табаков, Росен Миланов, Николай Тодоров и др.

През 1987-1988 г. Людмил Ангелов представя за първи път събрани клавирни произведения на Шопен в 12 концерта-рецитали. За това уникално постижение той получава отличието "Млад музикант на годината" в България.

През 1999 г. изпълнява този Интеграл в Испания – в Мадрид и други градове.

Дебютира в Ню Йорк през 1990 г. в престижния "Линкълн център". Свири в залите на Берлинската филхармония, "Плейел" и "Гаво" в Париж, "Херкулес" в Мюнхен, "Концертгебау" в Амстердам, Операта в Монте Карло, "Брукнерхаус" в Линц, Московската и Миланската консерватории и много други.

Людмил Ангелов има записи с най-престижните музикални компании: RCA, France Classiqie, Pentatone, Dinacord, и др.

През сезон 2009-2010 г. реализира в рецитали Интеграла "Людмил Ангелов свири Шопен" в България, Испания, Белгия, Италия, Франция, Германия, Полша, Сърбия, Словения, Южна Корея и САЩ. В София произведенията на Шопен бяха подредени в 6 рецитала, в хронологичен ред, по година на написването от композитора. Изпълнителят включва само публикуваните приживе творби, с което остава верен на артистичното кредо на композитора, който изрично споменава в едно от писмата си, написани непосредствено преди смъртта му, че иска всички недовършени от него произведения да бъдат изгорени след кончината му.

Людмил Ангелов е основател и артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо, Испания и член-кореспондент на Кралската Академия на изкуствата в Толедо.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разкриха коя е местността на...

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи създава...

Новият VW California за първи път с...

Три години след дебюта на новия Multivan, VW представи...

Няма коментари към тази новина !