Балкански джаз разтърсва НДК утре

29.05.2013 14:00 | Видян 1030 пъти

Балкански джаз разтърсва НДК утре

Виртуозът на акордеона – Мартин Любенов, китаристът – Ангел Демирев и контрабасистът Михаил Иванов ще направят грандиозен концерт утре вечер в зала 3 на НДК.  Триото ще стартитра в 20.00 часа и ще представи авторски произведения, вдъхновени от различни стилове и видове музика като танго, салса, шансони, балкански мотиви и др, обединени от философията на джаза.

Създателят на групата – Мартин Любенов, е написал и част от музиката към към тв сериала "Хъшове", режисиран от Александър Морфов. Работил е и за филма „Мисия Лондон” на Димитър Митовски, както и към популярната американска продукция „Борат”. През 2009 г. режисьорът Андрей Слабаков засне документалния филм "Jazzta Prasta, или кои са българските ноти", в който Мартин разказва пътя си от Котел през Чикаго до Виена.

Талантливият акордеонист е от ромски произход и живее в Австрия. Носител е на много награди, сред които Австрийската награда за уърлд мюзик през 2005 г., френската награда за джаз-инструменталист “Гюс Визьор” през 2006-а. Дядо му е бил тромпетист в придворния оркестър на цар Борис III, а баща му - барабанист от групата на Ибро Лолов.

Билети за концерта може да закупите в  билетния център на НДК и в мрежата на www.eventim.bg. Събитието е част от Салон на изкуствата 2013, чиито продуцент е НДК.

"Салон на изкуствата" е част от Календара на културните събития на Столична община и подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !