Безплатни уроци по джаз в Банско

25.05.2013 09:02 | Видян 1125 пъти

Безплатни уроци по джаз в Банско

"Спагети суинг" ще гостуват в Банско. Парад с 20 мажоретки и 30 души духов оркестър по улиците на Банско ще оповести началото на тазгодишния джазфестивал под звездите, пише 24 часа.

24 състава ще пристигнат в пиринския курорт от 8 до 13 август за XVI-ото издание на “Банско джазфест”. Всъщност музикалните пиршества започват по-рано с две предфестивални вечери - концерт на клавирно дуо Карееви на 6 август и клавирен концерт на проф. Йовчо Крушев на 7-и.

“Банско джазфест” и тази година ще има приятни изненади. Една от тях е безплатният уъркшоп на американците от “Елмхърст колидж джазбенд”. Оркестърът носи името на колежа в Чикаго, Илинойс, към който е създаден. Те ще проведат обучение по подготовка и ръководство на бигбенд и малки ансамбли, импровизация и уъркшоп по секции. Джазбендънт на колеж “Елмхърст” ще свири на 12 август.

Следващата изненада са италианците от “Спагети суинг”, които ще готвят на живо и ще свирят на градинско парти в хотел в Банско. Иначе изпълнението им на голямата сцена е на 11 август.

Програмата включва звезди като Ива Мендес, наричана “бразилската Шаде”, гуруто на афроамериканския джаз - родения в Ямайка кубинец Боби Каркасес, и словенеца Урош Перич-Пери, известен като Белия Рей Чарлз. Васил Петров - емблемата на джазфеста, тази година ще пее с Бигбенда на Благоевград заедно със Стефка Оникян. Ще участват и “Сентиментъл суингърс” с “Мишо Йосифов секстет”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !