Наш шампион по мотокрос загина в Румъния

20.05.2013 14:15 | Видян 1748 пъти

Наш шампион по мотокрос загина в Румъния

22-годишният ни шампион по мотокрос Добромир Добрев загина при катастрофа в източноевропейския шампионат, който се проведе в румънския град Зарнещи в неделя, научи Vsekiden.

Заради сухото време трасето е било осеяно с облаци от прах и по тази причина вероятно Добрев е загубил контрол върху мотора си. Преди един от скоковете българският състезател не е успял да набере достатъчно височина, което е довело до падането.

Паднал е на главата си, уточни по БНР председателят на федерацията по мотокрос Богдан Николов.

Наложило се намесата на жандармерия, заради изпадналите в истерия зрители. Униформените си проправили път в тълпата, за да може да бъде изнесено тялото на българския състезател.

"Нелепо падане със счупване на вратните прешлени. Каквото и да говорим, най-лошото вече се случи. Теренът е един и същ за всичките 120 участници. Така е писано, така се е случило. Имаме съдействието на нашето посолство. Очакваме местните власти да подготвят документите. Лошото е, че момчето вече го няма. Всичко останало е без значение", обясни Богдан Николов.

Състезателното трасе в Зарнещи е частна собственост, но подлежи на контрол и одобрение от съответните национални и международни органи. Пистата приема национални и международни състезания от 2004 г. насам. Надпреварата, включваща 120 участници от цяла Европа, е била прекратена след смъртта на нашия състезател.

Добромир Добрев бе сред най-добрите български състезатели по мотокрос. През 2007 г. стана републикански шампион в клас МХ Джуниър 125 сс. Следват поредица от успешни представяния в републиканския и балканския шампионат. През 2012 г. младият талант на „Моторейсинг Симитли" спечели среброто в Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Добрев се състезава в класа МХ 1.

Снимка: Vsekiden
Родителите на Добромир - Албена и Стефан Добреви, са собственици на автокъща и автосервиз в дупнишкото село Джерман. Майката преди това била началник в местен шивашки цех. Добромир Добрев има брат Кристиян, който също се занимава с мотокрос.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Няма коментари към тази новина !