Проф. Вучков глобен за обида на гейовете

13.03.2012 11:30 | Видян 1792 пъти

Проф. Вучков глобен за обида на гейовете

Проф. Юлиан Вучков е наказан с глоба от Комисията за защита от дискриминация заради хомофобски изказвания. Тв легендата трябва да плати 250 лв. По време на интервюто си с премиера Бойко Борисов през февруари м.г. Вучков нарече хората с различна сексуална ориентация „извратени”. Професорът заяви, че „гейовете не могат да манифестират своята гейовщина по гаден начин”.

Изказванията на водещия предизвикаха вълна от недоволство, а ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев сезираха КЗД. Стоянов и Добрев бяха категорични, че квалификациите, които Юлиан Вучков даде на различните, са изключително тежки и обидни и „дават кураж на онези, които мразят”. Те написаха писма и до премиера и до Антонио Лопес– генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП).

Пред Комисията за защита от дискриминация Юлиян Вучков посочва, че е „против гнусните (публично афиширани по неблагопристоен начин) манифестации на каквито и да е сексуални ориентации — и обратни и лицеви”. Решението може да бъде обжалвано пред Административния съд в София.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !