Забраниха партито на Боб Синклер в Пирин

25.03.2013 15:00 | Видян 1071 пъти

Забраниха партито на Боб Синклер в Пирин

Концертът на Боб Синклер "Top DJ Party" няма да състои на предварително посоченото място заради размножителния период на дивите птици и множество сигнали на еколози. Партито беше обявено да се проведе на "Бъндеришка поляна" в Пирин.

Със заповед на директора на Национален парк "Пирин" от 22 март се забранява провеждането на територията на Национален парк "Пирин" на концерт "TOP DJ PARTY" на Боб Синклер, обявен за 31 март, пише в съобщение на пресцентъра на МОСВ.

Организатори на концерта са "ЮЛЕН" АД - коцесионер на ски-зона с център Банско и Общинската администрация.

Мотивите за забраната са, че организирането на концерта е в нарушение на режимите, установени с плана за управление на парка. Концертът е потенциален източник на шумово замърсяване, което ще наруши нормалните условия в местообитанията на животинските видове, населяващи територията на парка.

МОСВ не е уведомено за намеренията за провеждането на концерта и от страна на организаторите не са направени постъпки за съгласуване на дейността по законния ред, отбелязват от ведомството.

През последната седмица в МОСВ постъпили много сигнали от граждани и неправителствени организации с искане концертът да бъде организиран извън границите на парка, тъй като съвпада с размножителния период на редица видове, пише dir.bg.

Световно известният DJ Боб Синклер идва у нас да представи последния си албум Disco Crash, като организаторите обявиха, че шоуто трябва да започне в 11.00 часа на "Бъндеришка поляна". Входът ще е свободен с билет или лифт карта.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !