Хонорарите на звездите

15.02.2013 16:15 | Видян 6764 пъти

Хонорарите на звездите

Тежката финансова криза е принудила дори най-известните ни артисти да търсят странични доходи. Верни на принципа, че срамен труд няма, много знаменитости са готови да превъзмогнат гордостта си и да се цанят на халтури. Най-често те се съгласяват да водят фирмени партита, като обикновено сумите, които получават за това, не са никак големи - в рамките на 1-2 хилядарки, пише Уикенд.

От по-залезлите и застарели звезди има и р такива, които са готови да се резилят и за по-малко пари. Че то само на заплата от театъра издържа ли се?

Най-добре платени по халтури са лицата от предаванията "Комиците", "Пълна лудница", "Шоуто на Слави" и "Господари на ефира". Впрочем сред тях има и някои изключения. Зуека например избягва да участва в мероприятия, които не отговарят на естетичните му критерии. Също и Ники Кънчев. Затова и поканите към двамата напоследък драстично са намалели.

С надник от 6 хилядарки за парти Любо Нейков се оказва най-скъпоплатеният актьор у нас. Колегите му Руслан Мъйнов и Къци Лафазанов също печелят завидно - по около 3000 на калпак. 2 бона е тарифата на останалите актьори от трупата - Ненчо Илчев, Петьо Петков - Шайбата и т.н. Това означава, че ако искате да поканите целия екип на "Комиците" на частното си парти, трябва да приготвите минимум 20 хиляди лева. Разбира се, цената варира в зависимост от продължителността на участието и от това дали то е в София или в провинцията.

Горе-долу като в "Комиците" е и положението в „Шоуто на Слави". Там също всеки гледа да заработи допълнително още някой лев. Звездите на "Актьорската вечер" Виктор Калев и Краси Радков разиграват култовите си скечове по частни партита и рождени дни срещу 3300 лв. Култовият Гацо Бацов е затрупан от оферти за участия и дори е принуден да отказва някои предложения. Но ако сте олигарх, ще ви уважи задължително.

Краси Радков се опитва да лансира по халтури и своята житейска половинка Станислава. На нея той ѝ спазарява ангажименти за хонорар от 500 до 1000 лв. Бившата водеща на "Полет над нощта" по БНТ и "Пирин фолк" дори е включена в каталози на импресарски агенции.

На по-ниска тарифа от Радков и Калев - 2500 лева, Мариан Бачев. Беквокалистът на Слави Борис Солтарийски пък може да бъде нает срещу 2 хилядарки. Също толкова искат и балет "Магаданс", но за участие само на 6 от момичетата. При ангажимент на 10 от тях цената скача с още хилядарка.

Йордан Йончев - Гъмзата, който нашумя след дуетното си парче с Анелия - "4 секунди", се котира най-добре от "Ку-ку бенд". Тромпетистът е затрупан от покани за съвместни изяви с пайнерката. Мераклиите да ги имат на частния си купон трябва да приготвят 10 000 лв. за двамата.

Всички заявки за участия на звезди от "Шоуто на Слави" минават през пиар отдела на фирмата "Седем осми", а после и през самия Трифонов. Дългия има последната дума дали да пусне някой от хората си на печалбарство.

"Господарите на ефира" Димитър Рачков и Мария Игнатова напоследък приемат предимно комбинирани участия. По този начин в семеината им хазна влиза значителна сума. До преди година Рачков се оценяваше на 3000 лева, но според новите тарифи хонорарът му е пораснал на 4 хилядарки. Когато е с Игнатова пък, двамата прибират общо 6500 лева. Тандемът се е специализирал във воденето на сватби и рождени дни на баровци.

Не толкова високи тарифи са си сложили звездите от "Шоуто на канала". Те държат хонорарите си ниски, но пък ангажиментите им са доста. Тончо Токмакчиев скланял да разсмива публиката на частни партита за 1000 лева на вечер, при това хич не се щадял, ами пеел и разказвал скечове в продължение на часове. Кулминацията в програмата му било изпълнението на хита "За крадец не ставаш сине".

Същата тарифа като Тончо имал и някогашният му ортак Камен Воденичаров. Двамата авери често ходели заедно по участия. Коронният им номер в тандем бил да играят хамалите от "Каналето".

Мариус Куркински си е сложил твърда тарифа от 1500 лева на вечер. Срещу тази сума той изнася някой от моноспектаклите си. Популярният от времето на соца имитатор Шкумбата пък се пласира срещу 1300 лв. Неговият колега Звезделин Минков, популярен. с хумористичните си имитации на Георги Парцалев и Тато, иска по-скромните 800 лв.

автор: Ивайла Иванова

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Заличиха Еконт Експрес,...

Все още няма яснота какво е наложило промяната в...

Обувки за €900 на партийно събрание в...

Обувки с оригинална цена 880 лв. от марка, която се носи...

Няма коментари към тази новина !