Героичната история на Стилиян Петров – Стан

06.11.2012 10:30 | Видян 3676 пъти

Героичната история на Стилиян Петров  – Стан

Какво е усещането на 25 години светът да е в краката ти – да бъдеш милионер , звезда, капитан на национален и велик клубен отбор по футбол, щастлив баща, а 7 години по-късно целият този приказен твой личен свят да се срути? Такъв сюжет е идеален за игрален филм или дори за цял сериал, съощава Супер 19' в новия си брой. Но е побран в една само книга...

Издателство Ентусиаст публикува в България за първи път автобиографичната книга на футболната ни легенда Стилиян Петров – Наричайте ме Стан. Историята на Стилиян Петров . Книгата е написана в съавторство със спортния журналист Марк Гуиди и излиза в Шотландия. Предговорът към нея е дело на Мартин О`Нийл.

Въпреки, че първоначално е предназначена за феновете на Острова, огромният интерес към българския футболист води до нейното преиздаване през октомври 2006 г. Ретиражът и то на пазар като британския е мечта на всеки писател.

Книгата е емоционален разказ на Стилиян Петров , обхващащ периода от детството му до преминаването му през велики отбори като ЦСКА, Селтик и  Астън Вила.

За първи път в автобиографията си Стилиян Петров разкрива любопитни факти за нелекия път на професионалната си кариера, както и неизвестни истории от личния си живот: за семейството си, за любовта на живота си, за родината и чувството да носиш с гордост българския трибагреник, за казармата, за моментите на безпомощност, за любимите си мачове, за странните суеверия, в които вярва, както и за мечтите – за тези, които са сбъднати и които предстоят.  

Книгата е личната изповед  за една човешка история на капитана на българския национален отбор, пише още Супер 19'.

Годината на издаване на автобиографията обяснява липсата на някои съществени факти от живота на Стилиян Петров , като драматичните събития през последната година, както и  раждането на втория му син.  

Акцент в нея е времето, прекарано в шотландския Селтик: първоначалните трудности, през които преминава българския футболист, докато свикне, защото не говори английски, краткотрайното му решение да зареже всичко в Шотландия и да се върне в България, незабравимите му мачове с екипа на Селтик срещу най-големия им противник Глазгоу; вдъхновяващите му участия с екипа на Детелините в европейските турнири; мачовете на националния отбор на Евро 2004, за неговия идеален отбор.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !