Силвия Лулчева: Хората свикват да бъдат аутсайдери

08.10.2012 13:00 | Видян 2058 пъти

Силвия Лулчева: Хората свикват да бъдат аутсайдери

Не всеки се решава да потърси подкрепа, когато е изпаднал “зад борда” – защото не вярва или защото не иска. Хората вероятно свикват да бъдат аутсайдери. Това каза в “Преди обед” по bTV актрисата Силвия Лулчева, която с брат си Теодор разказаха за проекта “Кофоед сколе”. В него се обединяват хора, останали без дом, без работа и средства.

“Точно преди година стартира центърът “Кофоед сколе”, заимстван от датски опит, където на тези хора се помага – да си намерят работа, да вярват в успеха си, да не се отчайват, ако нещата не потръгнат от първия път”, разказа Тео. “Когато дойде такъв човек в центъра, той обикновено е много притеснен и уплашен. Не знае как да продължи напред, не знае къде му е мястото в обществото”, допълни той.

“Те се обучават на професия, да отстояват правото да получат знания, умения и опитност. Един от първите, които си намери работа, след посещение на “Кофоед сколе”, беше много, много щастлив”, каза Силвия, а брат й добави: “Той имаше онова желание “Абе аз мога”. Той в момента работи в заведение и има желание да научи по-добре английски, за да си потърси работа в чужбина. Работата в група не само облекчава общуването, но и помага на хората да си повярват и да се случат нещата”.

“Аз съм добрата сестра, която казва – колкото е по-лудо, толкова е по-добре, колкото е по-дълбоко – скачай, ще изплуваме по-нависоко. Имам нечовешки оптимизъм, но не ме питайте как понякога се зареждам”, сподели Силвия.

“Понякога имаш нужда от много малко, понякога имаш нужда от повече. Аз съм до него и за малкото, и за многото. Съществуването на такава форма за помощ и самопомощ е знак за едно пораснало общество”, каза актрисата.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !