Пети кокаинов крал замина за Ботуша

13.07.2012 09:00 | Видян 2192 пъти

Пети кокаинов крал замина за Ботуша

Соченият за логистик на кокаиновите крале - 41-годишният хасковлия Тинко Гарев, отлетя в сряда с полет № AZ 521 от Летище София за Рим. Това съобщиха от пресцентърът на МВР.
Процедурата е по силата на европейска заповед за арест, издадена от съда в Милано, която бе уважена от Софийски градски съд и той разреши екстрадицията.

Гарев бе задържан в рамките на международната операция Кокаинови крале срещу организираната престъпна група за трафик на големи количества кокаин от Южна Америка, ръководена от Евелин Банев-Брендо.
В СГС стана ясно от документите изпратени от италианските власти, че Гарев е бил от едрите риби в бандата.

Той е обвинен за организацията на трафика на тонове дрога с яхти от Латинска Америка към Италия и Португалия в периода 2006-2007.
Държал е връзка с италианеца Антонио Мелато, който пък бил логистикът на престъпната организация в Италия от 2007 г. насам, след като преди това се появила къртицата.

Припомняме, първите четирима от групата бяха предадени на италианските власти на 25 юни. Тогава от летище София към миланския съд поеха плевенчанинът П.П., пловдивчанинът Христо Терзиев-Ицо Брестнишкия и столичаните Захари Марков и П.Д.

На 20 юни съдът уважи искането за екстрадиция до Италия на Евелин Банев.
Той ще бъде екстрадиран за срок от една година и ще бъде предаден на властите в Милано.
Евелин Банев е заподозрян за лидер на престъпна група за трафик на кокаин. През май при съвместна полицейска операция на България и Италия бяха задържани общо 30 души, половината от които българи. Тогава министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че българската група, ръководена от Банев, е вкарвала по 40 тона кокаин годишно в Италия. Дрогата е идвала от Латинска Америка.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отиде си майката на Веско Маринов

Голяма загуба в живота на известен наш певец. Починала е...

Провален работен ден за Шеф под...

Проблеми от необичайно естество очакват новия „Шеф под...

Няма коментари към тази новина !