Кокаиновата кралица поиска троен съд на Ботуша

12.06.2012 09:30 | Видян 3297 пъти

Кокаиновата кралица поиска троен съд на Ботуша

Кокаиновата кралица Петя Данова-Циганката настоя пред троен състав на СГС да бъде изпратена незабавно в Италия, за да гледат делото срещу нея там.
26-годишната бандитка от Червен бряг беше арестувана покрай акция Кокаинови крале срещу престъпна организация, занимаваща се с трафик на наркотици от Латинска Америка към България, за чийто лидер е сочен Евелин Банев-Брендо.

Петя твърди, че е невинна и затова иска колкото се може по-бързо проблемите й да приключат в италиански съд.
Прокурорът по делото пък обясни, че след прочитането на присъдата на Данова в Италия, тя ще бъде върната в България, за да изтърпи наказанието си. Тъй като в Италия обаче затворът за това престъпление е от 6 до 20 години, а в България по-малко, вероятно наказанието за Данова ще бъде адаптирано към нашия закон.

По закон Петрова има 3-дневен срок да реши дали да промени решението си за екстрадиция, а едва седем дни след това съдът ще реши окончателно дали да я прати на италианските си колеги.
Бащата на Петя Данова показа пред медиите международния паспорт на дъщеря си.

„Дъщеря ми никога не е ходила в Амстердам, в Холандия никога не е била. Ходила е в Италия, сестра й е женена там, майка й работи там, но 2008 и 2006 година не е ходила. Аз съм убеден, че дъщеря ми е невинна, натопили са я”, каза той. Таткото посочи, че не знае кой има интерес да я натопи.
Петя Данова евентуално ще бъде съдена в Италия, след което ще се върне да излежи наказанието си в България, посочи прокурорът по делото

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тръмп би бомбардирал Москва и Пекин:...

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на...

Politico: Байдън тайно е разрешил на...

Американският президент Джо Байдън тайно е разрешил на...

Няма коментари към тази новина !