Алексей Петров стрелял с гранатомет по наркобос

09.07.2012 14:30 | Видян 5040 пъти

Алексей Петров стрелял с гранатомет по наркобос

Един oт свидетелите в този съдебен трилър - варненския бандит Светлин Иванов - Близнака, разкрива, че именно Трактора стои зад стрелбата с гранатомет по дома на наркобоса Веселин Жеков - Полицая. Гангстерът Весо Полицая бе съден за търговия с дрога, а през февруари 2009 г., когато бе под домашен арест във вилата си в Златни пясъци, наемник го обстрелва с граната.

Според Светлин Близнака бомбеният атентат срещу Весо Полицая бил поръчан от Алексей Петров, който не искал да убие морския мафиот, а само да го сплаши и принуди да му преотстъпи завоювани позиции в ъндърграунда. Артилерийският обстрел срещу Весо Полицая бил извършен от бивша барета от отряда на Филко Славов, който към онзи момент работел като неофициален сътрудник на ДАНС.

Прякорът на наемника бил Кискина. Самият Светлин Иванов - Близнака също е имал ядове с Алексей Петров след арестите на Веселин Данов, Веско Жеков - Полицая и Иван Славков през 2008 г. Близнака твърди, че е бил отвлечен в София по нареждане на Алексей Петров и че бил държан цял ден незаконно в шумоизолирана стая за разпити в ДАНС.

Името на Трактора изплува от СРС-та, приложени по делото "Килърите". В един от записите, правен от заместник-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, който разпитвал Светлин Близнака за организацията на Пешо Сумиста, варненският престъпник споделя, че се притеснява да разказва в детайли за дейността на "Килърите", за да не си навлече проблеми, каквито имал с ДАНС през 2008 г.

„Тогава станах свидетел срещу Веселин Данов, Веско Жеков - Полицая и Иван Славков, които бяха осъдени за търговия с наркотици. Малко след като дадох показания, мутри на Алексей Петров ме отвлякоха, а той ме заплашваше, че ако не оттегля показанията си срещу баща и син Данови, ще си имам големи проблеми", разкрива Светлин Иванов - Близнака. Варненският бандит в определен период от време контролираше търговията с наркотици и проститутки във Варна, като се отчиташе на триото
Данов - Славков - Жеков, но впоследствие стана защитен свидетел срещу престъпния триумвират.

В началото на 2008 г. Светлин Близнака бил отвлечен посред бял ден от центъра на София. Трима здравеняци го качили в бял автомобил "Опел" и го отвели в ДАНС. Щурмоваците били от екипа ОСА, оглавяван от Велин Хаджолов, а мутрите на Трактора действали не като антимафиоти, а като похитители. „Нито се представиха, нито ми казаха къде ме водят - не ми връчиха заповед за арест, не ме регистрираха и като посетител в сградата на ДАНС.

Нали се сещате, че можех да изчезна и никой повече да не ме види. Това си беше стопроцентово отвличане, тъй като няма нито един документ, който да удостоверява, че съм бил разпитван в ДАНС от Алексей Петров", твърди Светлин Иванов - Близнака. Варненският дилър на дрога бил вкаран в шумоизолирана стая, в която стояли трима маскирани мъже, въоръжени с картечни пистолети.

Мъжете не му говорели нищо. След малко в стаята влязъл Алексей Петров - Трактора, а робокопите", както ги нарича Светлин Близнака, излезли.

Разговорът между Алексей Петров и Светлин Иванов продължил около 30 минути, а през това време Трактора убеждавал варненския бандит да оттегли показанията си, но само срещу Веселин Данов, а не срещу Иван Славков. Уплашен за живота си, Светлин се съгласил да направи това, което иска от него Трактора. Впоследствие обаче не спазил думата си. „Целта ми беше само да се измъкна от „стаята на ужасите", тъй като бях чувал на какви инквизиции са способни мутрите от отряда ОСА, подчинен на Алексей Петров", твърди Светлин Иванов - Близнака.

Преди повече от 2 години журналистът Огнян Стефанов и оръжейният търговец Младен Мутафчийски за първи път разкриха практиката на Алексей Петров да провежда незаконни разпити в ДАНС. Стефанов и Мутафчийски били разпитвани от Трактора и от Велин Хаджолов, без да бъдат призовани, а когато влизали в сградата на ДАНС, не им били издавани пропуски и визитите им по никакъв начин не били документирани.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !