Алексей отърва затвора заради травма на пръста

22.06.2012 15:30 | Видян 2808 пъти

Алексей отърва затвора заради травма на пръста

Ексклузивни снимки извадиха наяве истината за болежките на Алексей Петров, които го мъчат от години и редовно го измъкват иззад решетките на затвора. Трактора вече стана пословичен с влошеното си здраве, заради което всеки път щом бъде арестуван, не спи в килия, а го раздава лежерно из болничните стаи. Кадрите, заснети преди две години в болница „Токуда", показват, че бившият агент на ДАНС е отървал строгия режим в пандиза навремето заради проблеми с малкия пръст на дясната ръка.

Тази "опасна" травма на Петров бе лекувана в продължение на няколко месеца в частната клиника. През октомври 2010 г., след като му щракнаха белезниците при акция „Октопод", той бе набързо пуснат под домашен арест от Софийския апелативен съд. И Магистратите приеха, че Трактора се нуждае от спешно лечение и медицински грижи.

В съдебната зала беше извикан лекарят от „Пирогов" Илиян Алексиев, който е шеф на 4-та травматологична клиника в спешния център. Докторът разказа как ортопедичните проблеми на Алексей започнали на 15 август 2002 г., когато беше извършен неуспешен опит за убийството му. Неизвестен и до днес килър стреля срещу него, докато гангстерът излизаше от офиса си на басейн „Спартак". Петров се отърва невредим, но беше засегнат кракът му. Претърпя и операция, която е правена от същия Алексиев.

Според лекаря обстановката в Софийския централен затвор е била неблагоприятна за Петров и кракът пак го заболял, затова се налагала нова спешна интервенция.

Показанията на медика обаче не са никак случайни. Вестник „Всеки ден" преди ден разкри скандалния факт, че травматологът Алексиев и Алексей Петров са дългогодишни комшии. Медикът имал апартамент в кв. "Лагера" в същия блок, в който живее и официалната съпруга на Трактора Мариана Петрова.

Приятелството между Алексиев и Петров датирало от поне 15 г.

Често си ходили и на гости по семейному. Затова никак не е чудно, че докторът направи всичко възможно да избави съседа си от неудобството да лежи в затвора.

След като излезе от затвора преди две години уж да се лекува, Алексей Петров обаче изведнъж като по чудо оздравя. Болките в краката отшумяха и остана само неудобството с леко изкълченото кутре. До дребния сакатлък се стигна през септември 2010 г., когато гангстерът падна от леглото си в килията.

До "Уикенд" достигнаха уникални подробности придружени с показателни снимки за това как е борил здравословните си проблеми бившият шеф на ДАНС.

По план точно в 8 сутринта охраната го взимала от дома му на ул. "Арарат" и го карала към "Токуда". Там двама от мутрите му отцепвали входа и блокирали достъпа до център за рехабилитация, който се намира на подземното ниво. След като правил загрявка с няколко упражнения, с ловкост и пъргавост, на които би завидял и действащ атлет, „болният" Петров се оставял в ръцете на млад рехабилитатор.

Следвало близо 15-минутно разтриване на кутрето. През това време Трактора канил в залата свои авери, за да обсъждат важни неща. Редовно присъствие в спортния възстановителен център на „Токуда" била и екстравагантната журналистка Илиана Беновска.

Радиофурията идвала рано сутринта и задължително била облечена с къса пола и предизвикателно боди. Нещата, които изскачали под окологръдното й облекло, нямали приятна форма, но никой от близките и хора не смеел да й го каже заради избухливия й нрав. Трактора пък нарочно се възползвал от видимото увлечение на дамата към личността му и карал журналистката да го чака с часове.

Рехабилитационните процедури на кутрето на дясната ръка на Петров продължиха до 7 февруари 2011 г. Целият курс, на който е бил подложен пръстът му, продължил почти 5 месеца. Специалисти по възстановяване и медици бяха категорични пред „Уикенд" , че това е абсолютен световен рекорд на наместване на изкълчено кутре.

След като възстановяването на Трактора приключи, състав на Софийския градски съд измени мярката му домашен арест на подписка. Така за гангстера отпадна нуждата да си прави всички бизнес срещи само в „Токуда" и можеше да се разхожда вече не само в пределите на дома си и болницата. Още в началото на март обаче същите магистрати отново го вкараха зад решетките. Този път заради заплахи осъществени лично от него над двама от свидетелите по делото му.

И като по изтъркан сценарий болестите на Петров отново се отключиха.

Този път лекарите обявиха, че страда от дископатия, артрит и силни болки в краката и се нуждае отново от спешно лечение извън пределите на затвора.

Така Трактора отново отърва решетките, размотавайки се по рехабилитации с неясна цел.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Крал Чарлз получил награда от...

Британският крал Чарлз е получил награда от украински...

Бат Веско и бат Милко: Батетата на...

Бат Веско и бат Милко: Батетата на България на кафе

Няма коментари към тази новина !