Брендо предал Таки, за да отърве ареста

31.05.2012 16:00 | Видян 3578 пъти

Брендо предал Таки, за да отърве ареста

Брендо посочил на ченгетата къде се намира Таки, за да бъде арестуван. Двамата се видели преди два месеца в Дубай, където Евелин Банев бил на бизнес форум. Те си поговорили като стари приятели и се разделили по живо по здраво. Брендо обаче видял златна възможност да изпържи издирвания Христофорос Аманатидис, защото искал да направи точки пред ченгетата, и да си осигури чадър.

Банев често постъпвал така през годините и освен с много пари оставал извън затвора и с информация за наркотрафиканти, които били не само негови конкуренти, но и авери. Така преди години ченгетата имали хем основание да опънат чадър на „информатора", хем получавали и солидни възнаграждения от трафиканта.

Информацията била в двете посоки - от Банев към ченгетата и обратно.

Така спряганият за кокаинов наркобарон успявал да вземе мерки предварително, за да не влезе зад решетките. Банев до последно бил абсолютно сигурен, че няма да бъде арестуван, затова спокойно въртял кокаиновия бизнес и доскоро нямал намерение да бяга от България.

Този път обаче сметките му се оказали криви. Българските антимафиоти заедно с италианските си колеги успяха да задържат 31 негови хора, от които половината нашенци. Зад решетките попадна и самият Банев.

Таки бил свързан с Брендо от години. Банев му доставял кокаина, а Христофорос Аманатидис го разпространявал в България. Не е тайна, че той държеше улицата и пазара на дрогата у нас.

Първите проблеми на Таки започват след побоя над журналиста Огнян Стефанов, където и той изяжда няколко юмрука. Поискал среща с Алексей Петров, който в този момент е фактор в ДАНС, за да си изяснят дали той стои зад побоя. Двамата обаче се сдушили.

Брендо буквално изтъргувал Таки, който бил трън в очите му. Той искал да вземе българския наркопазар и мрежата у нас и да елиминира конкурента си, на когото доставял коката.

За това обаче службите, в лицето на Алексей Петров, трябвало да имат достатъчно информация срещу Аманатидис, за да го притиснат, и Брендо на драго сърце я предоставил.

Таки държал митниците, към които пък имал интерес Трактора.

Христофорос обаче не разрешавал там да припари никой, който може да го измести. В МВР и ДАНС завели разработки срещу него. Той разбирал, че вътрешен човек го пържи на ченгетата, но така до последно не си изяснил кой точно. Най-малко съмненията падали върху Брендо, който бил основният му доставчик на дрога.

Трактора и Банев обаче успешно успели да разкарат Таки и да го принудят да напусне страната. Така Банев малко по малко измества Аманатидис от българския пазар. Преди да бъде арестуван, Брендо става все по-нагъл. Антимафиоти са категорични, че откритата на 5 май в Русе 67 кг кока е дело на Банев. Дрогата е била предназначена за българския пазар, на който трафикантът започнал да изгражда голяма структура за разпространение. Тогава бяха задържани холандец, на 54 години, и пловдивчанин, на 37 години.

Арестуван за трафика беше и строителен предприемач, също от Пловдив. Кокаинът е бил скрит в комбайн.Дрогата е била укрита в оловно фолио и разпределена в 66 пакета. Комбайнът е тръгнал от Аржентина на 29 март с дестинация Ротердам. На пристанището в Антверпен сменя посоката и пристига във Варна. Там комбайнът е проверен, но тайникът в него не е забелязан.

Така машината се насочва към Русе, където вече освен детайлно преглеждане започва и нейното разфасоване. Фолиото, в което тя е увита, е възпрепятствало рентгеновите лъчи да я засекат. В хода на разследването в село Баня е открит и втори комбайн, отново пристигнал от Аржентина и идентичен на вид. Холандецът Корнелиус Бенгенс е със статут на продължително пребиваващ у нас и има адресна регистрация в Пловдив, заявиха от МВР. Той участва в управлението на няколко фирми, занимаващи се с производство на оранжерийни плодове и зеленчуци.

Пловдивският бизнесмен Николай Николов пък притежава 4 фирми, които се занимават със строителна дейност. Ролята на холандеца се установява, но не е тайна, че Брендо е прал парите от наркотрафика
именно в Холандия. Десет дни след като пратката беше задържана, Банев я последва. Той усетил, че ще бъде арестуван, и се канел да напусне страната, но антимафиотите го изпреварили. В ареста Брендо се опитвал отново да търгува информация срещу свободата си, но този път номерът му не минал.

През 2008 г. заради теч на информация била провалена международна операция за задържане на кокаинови крале, между които и Банев. Тогава той получил от корумпирано ченге документа за полицейската акция. Според ченгета сега Брендо ще влезе в затвора за дълго, въпросът е само - в български или италиански.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !