Бойко Футболист на годината!

05.12.2011 11:00 | Видян 2222 пъти

Бойко Футболист на годината!

Премиерът Бойко Борисов доказа, че може да спечели всеки мажоритарен избор, след като убедително превзе върха в класацията на феновете за Футболист на годината.

В последния ден от гласуването на сайта Futbolist1.bg 52-годишният централен нападател на третодивизионния Витоша (Бистрица) смачка конкуренцията с 43%. За Бойко вота си са дали 3405 души. Втори, далеч след министър-председателя, е голмайсторът на Манчестър Юнайтед и бивш капитан на националния отбор Димитър Бербатов с 24% (1934 гласа).

В класирането има още една сензация – трети е звездата на аматьорския Шипка от пазарджишкото село Драгор – Васил Лукаев, който часове преди изтичане на времето на анкетата с 5% (416 гласа) изпревари сина на шефа на БФС Боби Михайлов – Ники Михайлов, вратар на държавния тим и на холандския Твенте, събрал също 5%, но с 20 гласа по-малко.

Припомняме, че миналата седмица Бойко Борисов официално заяви: „Единствено за Футболист на годината няма да проявя скромност. Във футбола е като красотата при жените и примерно потентността при мъжете. Никой не се признава за по-слаб.” Той определи резултатите от гласуването като протестен вот срещу нивото на футбола ни.

Така премиерът ще бъде сред 20-те номинирани от феновете, участвали в класацията на Futbolist1.bg, от които 200 журналисти ще определят окончателно кой е Футболист на годината в 51-ото издание на анкетата с 81-годишна история.Правата за нея са на червената Весела Лечева.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дъждът отнесе новите колчета по...

Един от новите знаци на Фритьоф Нансен след дъжда. От...

Хванах се с кино, понеже не бях добър...

"Не бях добър ученик в гимназията, решиха, че не ставам...

Няма коментари към тази новина !