Бойко уволни Иван Костов

25.11.2011 10:30 | Видян 2613 пъти

Бойко уволни Иван Костов

Шефът на АГ Шейново д-р Иван Костов хвърли оставката си след среща с министър-председателя Бойко Борисов. „Напускам, за да защитя болницата“, заяви д-р Костов. Той напуска поста си на изпълнителен директор заради скандала с починалата родилка Надежда Узунова и последвалата смърт на нейното бебе. Депозирал съм оставката си, за да защитя авторитета на болницата и хората, с които съм работил, обясни мотивите си той.
От Министерския съвет съобщиха, че д-р Костов напуска по лично настояване на премиера, с когото е имал среща сутринта на 24 ноември.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза пред журналисти, че шефът на Шейново се отказва от поста си „заради това, че болницата трябва да продължи да работи, защото тя е една от най-добрите не само в София, но и в страната”. Според нея решението му е правилно и разумно.
На заседание на Съвета на директорите на Шейново беше решено поста на д-р Костов да поеме д-р Таня Андреева. Бордът на директорите трябва да реши дали оттеглилият се директор ще остане на работа в болницата като специалист.

След вътрешна проверка, която беше направена в болницата, д-р Иван Костов обясни, че действително има проявена лекарска небрежност. По думите му е трябвало 35-годишната родилка Надежда Узунова да бъде убедена да остане в болницата. „В крайна сметка не трябва да се гледат само правилата, лекарите трябва да са и хора, трябва да има индивидуален подход към всеки пациент. Това е убеждението на ръководството на болницата, а и моето, затова ние считаме, че е проявена лекарска небрежност”, е мнението на бившия вече шеф на болницата.
В сряда министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов също призна, че Надежда Узунова е била размотавана в Шейново. За капак лекарите й направили интубация в хранопровода, вместо в трахеята.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !