Кунева – милионерка в евро

22.07.2011 16:00 | Видян 3434 пъти | Гласували 1

Кунева – милионерка в евро

На полето на "финикийските знаци" сред родните кандидат – президенти безспорен фаворит е представящата се за "кандидат на гражданското общество" Меглена Кунева.
Назначаването на Кунева в борда на френската банка Париба принуди през миналата година "Трансперънси интърнешънъл" да настоява пред председателя на Еврокомисията Жозе Барозу да се забрани на бивши комисари да влизат в бизнеса 2 години след напускането на поста - в противен случай остават подозренията за корупция и нерегламентиран лобизъм.

Самата Кунева вече се похвали, че си е осигурила ангажимент за серия от лекции за защитата на правата на потребителите, което е чист доход към ежемесечната компенсация от Брюксел. Всеки бивш комисар от „първата комисия на Барозу”, в това число и Меглена Кунева, е получил

над 1,2 млн. евро като „преходни” плащания, компенсации за „преустройване” и пенсия,

установи проучване на евроскептичната британска организация Open Europe.
Освен това, комисарите имат право на едномесечна заплата, за да се пригодят към „живота след Брюксел”. На фона на тежката рецесия, фалита на фирми, пълзящата безработица, обедняването на цели прослойки, фалита на европейски държави!

 Меглена Кунева получава след края на мандата си в Брюксел, една месечна заплата в размер на 19 909 евро за „преустройване”, 322 540 евро в „преходни плащания” за следващите три години, и

25 534 евро годишна пенсия, след като навърши 65 години
 
Освен това, първата комисия на Барозу три месеца получаваше извънредни заплати, след като не можа да приключи мандата си и той беше удължен служебно. По предварителни груби изчисления най-малко 70 хил. евро е получила Кунева за тези седмици извънреден престой в Европейската комисия.

Интересно е, че за една година комисарите имат право и на 35 837 евро за жилищни разходи и на 7 284 евро за „разходи за забавления”. Изчисленията сочат, че
Меглена Кунева е получила около 705 хиляди евро ( близо милион и половина лева ) заплата на поста си в Брюксел.

Не е чудно тогава, че си е взела и луксозен апартамент в европейската столица. Да сме живи и здрави, че си я пратихме за представител там.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !