Minimalism празнува третия си рожден ден

24.03.2011 15:20 | Видян 2675 пъти

Minimalism празнува третия си рожден ден

На 1 април първата минимал техно организация в у нас Minimalism празнува третия си рожден ден в клуб Spacer. За краткия период от създаването си до сега музикалната ивент формация се превърна в един от основните фактори на електронния музикален пазар у нас, презентирайки атрактивни артисти с по-различно звучене. Основател  на движението е Димитър Костов, по-известен като DJ DeepJak. В момента Jak менажира Minimalism в партньорство с Иван Бенин – DJ Van Ben.

След супер успешната си визита през декември в Spacer, украинският топ диджей и продуцент DJ Spartaque отново пристига в София. Този път като специален и основен гост на партито на Minimalism. Актуалната клубна звезда от Харков ще поднесе на посетителите на столичния клуб перфектен саунд от техно и минимал жанра. Според официалната класация на Украйна TOP DJs за 2007/08 DJ Spartaque /Виталий Баба/ е на трето място в категорията „The best DJ” и с челна позиция в “The best track” за най-добро парче с трака си "Zefir".

Има в колекцията си с отличия три приза от престижните Ukrainian Dance Music Awards/ Украински музикални и денс награди/ - за най-добър диджей, най-добро радио шоу /за предаването си в украинското радио KISS FM/ и най-добър трак. В руската класация PROMO DJ се нарежда на трето място. През 2010-та DJ Spartaque се оказа и сред номинираните на най-авторитената класация в света TOP 100DJs на списание DJ Magazine.

Започвайки музикалната си кариера едва на 17 г, DJ Spartaque скоростно се изстрелва към върха благодарение на съвместните си проекти с най-големите украински лейбъли Virus Music, Send Records и Relax Recordings. В момента е насочил творческата си енергия към световната клубна сцена, а парчетата му звучат в най-добрите клубове по света. Работи със световно известни диджеи Andrea Bertolini, Piatto, Dandi&Ugo, Tocadisco, Ahmed Sendil, Umek, Citizen Kain, Popof, Koen Groeneveld, Style of Eye, Tom Craft, Andrea Roma, Khainz, Loco & Jam и други. Има издадени повече от 60 дигитални рилийза и близо десет плочи. 

Коронясаният за продуцент №1 в света за 2009-та в стила на минимала – DJ Ahmet Sendil ще бъде вторият гост на партито за 3-ия  рожден ден на Minimalism. Роденият в турския курорт Анталия артист, е другата голяма изненада на 1 април, по-специално към почитателите на хаус музиката.

През 2008-ма Ahmet Sendil е номиниран за „Най-добър минимал aртист” от най-популярната дигитална платформа за електронна музика Beatport, като се нарежда на 3-та позиция в категорията. Добре познат е на последователите на новата минималистична вълна в техното през последните години. През същата 2008 всички оригинални парчета и ремикси на турския продуцент категорично се настаняват в TOP 100 чарта на минимал категорията в Beatport, a няколко седмици поред ремиксите му за Nico Diorio – "Shop" оглавяват класацията, както и версията на тоталния хит на Alex Kenji – "Adelante" и  преработката на "Hooker"  на Federico Milani.

Кариерата му стартира преди повече 20 години в култовия турски клуб Studio 54 – първият по-голям клуб в Турция, следват резиденции в Club 14, Club 20 и Switch в Истанбул. Растящата му популярност на световната денс сцена го превръща в един от най-търсените диджеи за клубни ивенти в България, Индия, Бразилия, Мексико, Швейцария, Швеция, Германия, Великобритания, Франция и Италия.

Билети за партито на Minimalism можете да закупите от офисите ТicketPro, на предварителна продажба цената е 15 лева, а преди самото събитие – 20 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !