Урсула фон дер Лайен може да забрани TikTok в ЕС, ако бъде преизбрана за шеф на EK

30.04.2024 14:22 | Видян 261 пъти

Урсула фон дер Лайен може да забрани TikTok в ЕС, ако бъде преизбрана за шеф на EK

След САЩ и ЕС обмисля забрана на приложението.

Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия и настоящ председател на институцията Урсула фон дер Лайен заяви на дебат в понеделник, че не изключва забраната на TikTok в Европейския съюз, ако бъде повторно избран за нов мандат след изборите за Европейски парламент през юни.

„Не е изключено“, коментира Фон дер Лайен по време на първия дебат преди европейските избори, когато беше попитана дали би забранила TikTok в ЕС заради връзките му с Китай. В САЩ дебатът за социалната мрежа предизвика големи протести. „Европейската комисия беше първата институция в света, която забрани инсталирането на TikTok на корпоративни телефони и точната опасност от TikTok е известна“, подчерта кандидатът на ЕНП.

Тя също така допълни, че под нейно ръководство изпълнителната власт на общността „е направила много“ за регулирането на услугите, за да се гарантира, че платформите са отговорни за съдържанието, което предоставят.

Фон дер Лайен направи тези изявления само седмица преди да се срещне в Париж с президента Си Дзинпин като част от европейската обиколка, която китайският държавен глава ще направи следващата седмица. Обиколка, в което той ще посети Франция, Унгария и Сърбия и което ще бъде първото му пътуване до Европа през последните пет години. Възможността за забрана на социалната мрежа в САЩ отбеляза и посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Пекин, след като Сенатът на САЩ одобри законопроект, който ще принуди китайската компания ByteDance, създала TikTok, да продаде популярното видео приложение ако не иска платформата да бъде забранена в САЩ.

Източник: Филтър

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Няма коментари към тази новина !