„Детска академия” с коледна изложба и мюзикални етюди

17.12.2010 16:40 | Видян 3308 пъти

„Детска академия” с коледна изложба и мюзикални етюди

На 17-ти декември в Музейна галерия за модерно изкуство се проведе открит урок по история на изобразителното изкуство за ученици от 5-ти и 6-ти клас на музикалното училище „Любомир Пипков” с ръководител Деница Петкова.

С коледна изложба на детски рисунки и музикални етюди за цигулка и флейта, изпълнени от талантите на музикалното училище преминa 5-та по ред среща на столични ученици с модерното и съвременно изкуство, която галерията организира в рамките на инициативата си „Детска академия по история на изобразителното изкуство”.

Музикалният акомпанимент бе изпълнен от Йоана Русева (цигулка), Йоана Стефанова (цигулка), Софи Стамболова ( цигулка) и Християн Радоев (тромбон), които изсвириха „Тиха нощ, свята нощ”, „На Елизе”, Gingle bells”.

Деница Атанасова, президент на МГМИ и арт консултантът Ани Венкова, доктор по изкуствознание запознаха децата с творчеството на западноевропейските модерни майстори на 20 век, представени в постоянната колекция на галерията, както и световноизвестни съвременни автори, някои от тях лично гостували у нас през тази година.  Акцент в лекцията бяха библейските сюжети на Марк Шагал и Салвадор Дали, представени в коледната изложба на Музейна галерия.

За всички деца бяха осигурени материали за рисуване, с които те изобразиха своите впечатления от посещението си в галерията, вдъхновени от творчеството на модерните и съвременни майстори.
Образователната инициатива „Детска академия” остава приоритет в програмата на Музейна галерия и през следващата година. Желанието ни е да разширим нейния обхват като осигурим достъп на повече деца до галерийно пространство и да ги срещнем с творчеството на световноизвестни артисти.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Урсула фон дер Лайен може да забрани...

След САЩ и ЕС обмисля забрана на приложението....

Една отвлича Ергенът, в имението...

Надпреварата за сърцето на Алек Младенов в „Ергенът“...

Няма коментари към тази новина !