Турският консул остава в България заради „Баба Зула”

02.12.2010 09:20 | Видян 2261 пъти

Турският консул остава в България заради „Баба Зула”

Турският консул Джунейт Явузджан ще отпътува за Канада с три дни закъснение заради концерта на групата „Баба Зула” в Пловдив. Той трябваше да замине за страната на кленовите листа на 1 декември, където ще е дипломат в в Международната организация за гражданска авиация ICAO.

Господин Явузджан презавери набързо датата на билета си, за да остане да гледа спектакъла на бандата от Истанбул.„Това ще е прощалният ми концерт”, обяви дипломатът, който прекара малко над година в Пловдив.

„Баба Зула” ще разтърсят пловдивската зала „Олимпиада” на 3 декември от 20 часа. Под тепетата те ще пристигнат ден преди това, за да дадат пресконференция и да разгледат града. „Баба Зула” ще нощуват в семейния хотел на областния управител Иван Тотев „Империал”. Менюто им е строго фиксирано, издават още организаторите. Изцяло средиземноморска кухня ще сервират на култовата банда. Освен морски дарове, овкусени с лимон и зехтин, задължително присъствие ще имат патладжаните. Пълнени, на салата или като яхния, патладжаните неизменно фигурирали сред предпочитаните храни на гостите от южната ни съседка.

Като мистични ритуали са определяни пък пърформaнсите на “Баба Зула” из Европа. За това са виновни атрактивните им кючекчини в пищни костюми, както и уникалната майсторка на “живата рисунка” Серен Ойкют. Графичните образи, които пресъздава, се прожектират на екрани зад музикантите, за да падне езиковата бариера. След турнето в България заминават на гастрол в Норвегия.

Концертите на Baba Zula в България през декември ще бъдат на следните дати:

1 декември – Габрово в спортна зала "Орловец". Цената на билета е 20 лв. в мрежата на Eventim.bg и в магазините "Германос", "Пикадили" и "Офис 1". 

3 декември -Пловдив в зала „Олимпиада”. Цените на билетите са от 20, 25 и 30 лв. Могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg и Билетния център пред сградата на Община Пловдив, в „Динакорд” на ил „Филип Македонски” 29, касите на COOLBOX и игрални зали SPEED в целия град.

4 декември -Кърджали в Драматичен театър – Кърджали. Цените на билетите са 10 и 15 лв. Билети за него могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg и касата на Драматичния театър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !